Кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, тип Габровски с експерти, отдалечени

...
Кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, тип Габровски с експерти, отдалечени
Коментари Харесай

Доц. Стойчев: Идва кабинет, тип Габровски на ПП-ДБ и ГЕРБ

Кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, вид " Габровски " с специалисти, отдалечени от политическите сили предвижда политологът доцент Стойчо Стойчев.  

" Предполагам, че ще има кабинет и ще бъде симбиоза сред първите две политически сили. Няма значение с кой мандат ще бъде, откакто двете най-големи политически сили в Народното събрание ще поемат отговорността за поддръжка на този кабинет. Вероятно държавното управление ще бъде структура вид " Габровски " от предходния мандат - с специалисти, отдалечени от политическите сили, с предходен опит на административни позиции или в неправителствения бранш ", съобщи той пред БНР. 

Политологът допусна, че двете политически сили са се разбрали за формата на това ръководство. 

" Определено Политическа партия ще понесат електорални вреди, тъй като в очите на гласоподавателите нищо не оправдава колаборацията им с ГЕРБ. Да тръгнат да се ангажират с изпълнителната власт в каквато и да било форма, значи, че имат основание, за които не споделят. Предполагам, че западните сътрудници на България са ги предразположили да образуват кабинет с устойчиви и ясни евро-атлантически позиции на фона на спора в Украйна ". 

Стойчев акцентира, че водачите на Политическа партия и ГЕРБ - Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов, явно са създали компромис и застават на назад във времето. 

" Не се колебая, че тези две парламентарни групи ще излъчат непокътнат състав на Министерския съвет, въпросът е този състав да разполага със солидна поддръжка в Народното събрание и да му се даде задоволително поле за лична самодейност, а не просто тези хора да се трансфорат в админи на волята на партийните водачи в Народното събрание ", разяснява доцент Стойчев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР