К оронавирусът е ударил в краката доайените на българските театър

...
К оронавирусът е ударил в краката доайените на българските театър
Коментари Харесай

Коварствата на Ковид: Удари Латинка и Славчо Пеев в краката, Карамазов без обоняние, Крис Костов не вижда и още…

К оронавирусът е блъснал в краката доайените на българските спектакъл и кино Латинка Петрова и Светослав Пеев, разкриха самите те . Колежката им Анета Сотирова е пробвала да се лекува у дома, откакто се е разболяла, само че след това постъпила в болница. Колегата й от „ Маневри на петия етаж “ Антон Радичев обаче е съумял да се оправи единствено с телефонните препоръки на проф. Камен Плочев. Владо Карамазов, който изигра хирург в „ Откраднат живот “, е изгубил единствено обонянието си, а артистът Кристиан Костов се оплаква, че към този момент не вижда без очила и не може да спи след конфликта с Омикрон.

Ветеранът на Сатиричния спектакъл Славчо Пеев се е заразил след двете дози ваксина. „ Бях на фотоси с Христо Стоичков, събличахме се всички в един фургон, само че го изкарах доста леко. 10 дни взимах медикаменти и не излизах, само че съвсем не го усетих. Но и откакто се излекувах, чувствам отрицателните отблясъци на заболяването, не съм същият. Един ден почувствах мощна режеща болежка в десния крайник. Реших, че ще отмине, само че, уви, не стана по този начин. До такава степен ме болеше, че не можех да стъпвам. С триста зора отидох на обзор. Лекарят сподели, че казусът се дължи на миналогодишната ми среща със болестта и евентуално ще го има няколко месеца “, показа легендата.

„ Все още съм с кашкавалени крайници. По-важното обаче е, че най-страшното мина. Като се разболях от Ковид-19, две лечебни заведения отхвърлиха да ме одобряват. Назначено ми беше лекуване в домашни условия. Да, но не - утежних се и се наложи да вляза по неотложност в „ Софиямед ”, където лежах 15 дни. Лекуваха ме с 3 типа антибиотици. Направиха ми и над 20 вливания. Общо взето, всеки ден си беше борба на живот и гибел. Имаше моменти, в които си мислех, че си отивам ”, показа и Латинка Петрова. Първите два-три й било тежко, само че търпимо, а след това внезапно се влошила. „ Едва стоях на краката си, усещах се извънредно отпаднала. Направих си тест и той се оказа позитивен. Вирусът донесе у дома мъжът ми, който се лекуваше в болница “. Докато актрисата се борила с короната, за нея се грижели щерка й и шурей й, които й доставяли храна и лекарства до входната врата. „ Вече се усещам по-добре и напряко не желая да се сещам на какво тежко тестване бях подложена. Искам да кажа на хората да се пазят доста, тъй като това е невероятна злина “, оплака се Лоти.

По същия път е предходна и колежката й Анета Сотирова – първо е пробвала домашно лекуване, а по-късно се наложило хоспитализация. „ Вече всичко е зад тила ми, само че беше ужасно през миналите 40 дни. Първоначално се усещах изтощена и неразположена, само че не се тормозих. После обаче подвигнах температура и се оказа, че съм с пневмония. PCR пробата ми беше позитивен, само че с джипито ми взехме решение да се лекувам у дома. Уви, подобрението по този начин и не идваше, по тази причина ме одобриха в коронавирус поделение. Лежах 5 дни там, преди да ме изпишат ”, показа майката на певицата Белослава.

За разлика от нея леко е изакарал вируса сътрудника й Антон Радичев. „ Вече съм добре. Един ден имах температура. И това беше “, споделя за повторното си заразяване звездата от „ Клуб НЛО “. „ И първия път мина леко. Следях си антителата. Трябваше да се ваксинирам през идващия месец, когато ми изтичаше документът, единствено че се заразих “, обясни любимецът, който с любов назовават Баба Тонка. Глaвнитe зacлyги зa лeĸoтo пpeминaвaнe пpeз виpyca ce дължaт нa гpижитe и нacoĸитe нa пpoф. Kaмeн Πлoчeв oт Boeннoмeдицинcĸa aĸaдeмия, който го съветвал по телефона какви лекарства да пие. „ Антителата ми от 139 скочиха на 352. Лeĸapитe ĸaзвaт, чe oĸoлo шecт мeceцa ce зaдъpжaт и cлeд тoвa изчeзвaт. Щe дaм ĸpъв дa забележим ĸaĸъв e пoĸaзaтeлят им, ĸaтo минaт. Ho и излeĸyвaн, cмятaм дa cи cлoжa. И дa имaм aнтитeлa, пaĸ мoгa дa ce имyнизиpaм “, ĸaтeгopичeн e Антон Paдичeв.

Още по-леко е прекарал болестта и по-младият му сътрудник Владимир Карамазов. Той се заразил, до момента в който возил негов другар, който бил инфектиран. „ Той тогава не знаеше. След два дни ми сподели, че е много зле и най-вероятно е болен “, показа звездата от сериалите на NOVA “Дяволското гърло “ и „ Откраднат живот “. Няколко дни по-късно усетил първите признаци, само че не подозирал, че е допустимо да е коронавирус. " Започнаха леко да се утежняват нещата, като мен ме удари напълно в носа и усещах в синусите нещо доста необичайно, не е хремата, която ми е позната, аз можех да си вдишвам, само че просто в главата имах доста сериозна тежест. Започнах да пия антибиотици и се оправих “, описа още артистът. Най-неприятният миг бил загубата на подушване и поучава всички хора да не подценяват вируса, а да се пазят.

От известните българи най-тежки провали след ковида е младият артист Кристиан Костов , който го изкара за повторно в границите на година. „ Не бях толкоз зле, колкото при инфекцията от първия път. Симптомите след ковид са по-зле. Без очила не виждам към този момент. Не мога да хапвам месо и не мога да дремя. Всичко ми мирише по чудноват метод. Хванах Омикрон, само че не знам от кое място ", описа артистът. Той показа, че внезапно е вдигнал висока температура. Цялото му семейство също изкарва вируса едновременно. " Цялото тяло ме болеше, не можех да върша нищо, даже да стана от леглото. Имах чувството, че загивам ", показа Крис.

Актрисата Луиза Григорова изясни, че се е чувствала зле в към 6 дни от престоя си вкъщи. Само тя си направила и PCR тест, който да удостовери диагнозата, с която се сблъскали още синът й Бран и брачният партньор й - режисьорът Мартин Макариев. Всеки от тях се лекувал по друг метод, а тя не е преставала да кърми бебето даже по време на болестта. Синът й пък станал извънредно раздразним - както поради ковид, по този начин и поради обстоятелството, че почнали да му порастват зъбките. Това превръщало и даването на медикаменти в сложна задача. Единствените признаци, които усещала за себе си, са неналичието на аромат и усет, а преди този момент чувствала отмалялост и задъханост. Бран пък имал 2-3 по-тежки дни, в които вдигал температура.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР