Жустин Енен заяви, че много се надява Роджър Федерер да

...
Жустин Енен заяви, че много се надява Роджър Федерер да
Коментари Харесай

Енен: Надявам се Федерер да играе отново, но ще е трудно


Жустин Енен съобщи, че доста се надява Роджър Федерер да успее да се завърне в тура, само че осъзнава, че това доста мъчно ще се случи. Маестрото към момента се възвръща от интервенция на коляното, която претърпя през август предходната година. Енен счита, че даже в случай че Уимбълдън се окаже последният шампионат в кариерата на Федерер, това няма да окаже никакво въздействие върху наследството му в спорта.

„Ще чакаме и ще се надяваме, само че е ясно, че на Роджър ще му е доста мъчно да се завърне след всичко, през което мина. Напълно е допустимо да се окаже, че миналогодишният Уимбълдън е бил последният му шампионат, само че даже да е по този начин, това по никакъв метод няма да промени постигнатото от него. Той, Надал и Джокович направиха невероятни неща за тениса, само че рано или късно ще пристигна ден, в който ще им се наложи да спрат. Това е напълно нормално“ – разяснява белгийката пред Евроспорт.

„Надявам се „Големите трима“ да са в най-хубавата си форма допустимо най-дълго. Със сигурност не бих желала да ги сполетяват травми, измежду които почитателите да се чудят дали още веднъж ще са способни да показват предходното си равнище. Те изпитват невероятна пристрастеност към тениса. Няма по какъв начин да спечелиш толкоз доста трофеи от Големия шлем без да си удивителен състезател. Винаги, когато са се завръщали след контузии, са го правили с възприятието, че още веднъж могат да са най-хубавите. Много ми се желае това още веднъж да се случи с Роджър, само че към момента е прекомерно рано да се каже“ – добави носителката на седем трофеи от Големия шлем.

Вчера Федерер даде изявление, в което разкри по какъв начин протича възобновяване му все още . Швейцарецът разкри, че през април или май ще има повече изясненост по отношение на дали ще успее да се завърне на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР