Журналистките Миролюба Бенатова и Полина Паунова осъдиха действията на протестърите

...
Журналистките Миролюба Бенатова и Полина Паунова осъдиха действията на протестърите
Коментари Харесай

Бенатова и Паунова осъдиха изстъпленията на протестърите срещу репортерката на Нова тв

Журналистките Миролюба Бенатова и Полина Паунова осъдиха дейностите на протестърите против репуртерката на Нова телевизия Даниела Пехливанова. Припомняме, че

Репортерката на Нова телевизия бе ударена с цялостен кен с бира.

По този мотив Миролюба Бенатова написа огромна обява в отбрана на публицистите в персоналния си профил във Фейсбук:

"Насъскване против публицисти на терен е недопустимо принуждение.

Да викаш с мегафон против кореспондент, който пробва да си свърши работата, е принуждение.

Дали харесваш малкия екран или не, не е мотив за такова държание по отношение на съответен чиновник, чиято съответна работа не е заслужила рецензия. А и да е, какъвто не е казусът, още веднъж не това е методът.

Обобщенията в никакъв случай не са добър консултант. Етикетите, също.

Такива гледки трансформират репортерите във почитатели или елементарни ретланслатори, а не в обективно отразяващи. Страх от ругатни и нахлуване карат репортерите да заемат страна при сходни събития и да се държат като съидейници, а не като публицисти.

Този вид напън вреди и не оказва помощ на свободата на словото. Общество, разграничено на агитки, които желаят да чуват единствено себе си, от дълго време е изгубило потребността да се огледа в профил. Накрая напълно няма да има кой да застане настрана. И тогава, когато съзнаем, че е късно, към този момент ще сме изгубени. "



Полина Паунова също осъди дейностите против Даниела Пехливанова. Вижте какво показа тя:
"Няколко думи по отношение на петъчния случай (след Панорама), в който протестращи са упражнили принуждение над кореспондентка на Нова телевизия (а под принуждение се схваща крясъци, хвърляне на кенчета с бира и т.н.).

Дали някой публицист ни харесва или не (впрочем дали някой публичен представител, като цяло, ни харесва или не) няма по какъв начин да бъде мотив за: обиди/крясъци/агресия (физическа или вербална).

Дали обещано издание или телевизия считаме пропагандна машина (а за тая работа си има ясни критерии най-много по метода на поднасяне на информация) не оправдава експанзия против негови представители.

Защото: хората, избрали да работят на едно или друго място имат достолепие (без значение къде работят); може да имат разнообразни визии от вас (това не следва да е осъдително); просто не е възпитано.

Отношението към публицист или медия се състои в това дали използваме продукта на тоя публицист или медия. А не в линч.

Скоро по този начин ще се линчуваме всички. Без значение от подбудите.

Или другояче казано: отношението към репортера на Нова телевизия Даниела Пехливанова е срамно и неоправдателно.

Личното отношение към въпросната дама като към експерт може да стане ясно в случай че не споделяте материалите й. Кое е комплицирано? "

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР