Журналистите няма да имат достъп до кулоарите на депутатите и

...
Журналистите няма да имат достъп до кулоарите на депутатите и
Коментари Харесай

Коледно парти на ДПС праща депутатите в почивка



Журналистите няма да имат достъп до коридорите на депутатите и няма да работят на ярко в Партийния дом. Това разгласи депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов пред публицисти в Народното събрание след съвещание на председателски съвет през днешния ден.

Дори с подигравка някогашният министър председател и сегашен съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков и ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски изкоментирали, че по никакъв метод публицистите не трябвало да имат достъп до стаите на народните представители. Балабанов посочи, че може би щял да се ускори интернетът в постройката на Партийния дом и щяло да има още един контакт допълнително, с цел да може представителите на медиите да зареждат техниките си.

Пеевски пък предложил по време на председателския съвет да се ускори малко осветлението за медиите пред пленарна зала на Партийния дом. Според Балабанов обаче би било хубаво публицистите да имат повече светлина в Партийния дом, с цел да могат да виждат по какъв начин Кирил Петков непрекъснато излизал от стаята на Пеевски.

Балабанов подсети още, че Има Такъв Народ била единствената партия, която имала болшинство в Народното събрание, а публицистите работили свободно. Благодарение на Кирил Петков и Делян Пеевски публицистите няма да работят свободно, уточни той и прикани медиите да отстояват позицията и свободата си.

Запитан дали в действителност няма да има съвещание на Народното събрание в петък, 15 декември, каквито клюки се появиха, Балабанов посочи, че е разисквана тематиката и повода да няма пленарно съвещание е, че в петък щяло да има коледно празненство на Движение за права и свободи.

" Поради тази причина Пеевски е изтощен, защото е министър-председател, носи на гърба си конституционните промени, бюджетът на страната, работи изключително понеделник и вторник и в петък взеха решение да почиват ", изясни Балабанов. Следващата седмица в понеделник и вторник се чака да има изключително съвещание на Народното събрание.

Балабанов прикани медиите да се готвят за дълга коледна и новогодишна отмора, тъй като ПП-ДБ и Движение за права и свободи желаят да почиват от 22 декември до 11 януари, с цел да спазят правилника на Народното събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР