Журналистите на телевизия Топ ченъл за нуждите на своето изследователско

...
Журналистите на телевизия Топ ченъл за нуждите на своето изследователско
Коментари Харесай

Новинари от албанска телевизия си купили българско потекло за 100 евро

Журналистите на телевизия " Топ ченъл " за потребностите на своето изследователско предаване " Fix Fare " съумяха да закупят уверение за български генезис, което се изисква при кандидатстване за приемане на българско поданство, оповестява

Въпреки че нямат български генезис, против сумата от 100 000 леки (100 евро) публицистите се снабдиха с две такива удостоверения, подписани и заверени от Люан Местри, шеф на Острени, кв. Голо Бърдо, община Булкиза.

Получихме документите, като предоставихме фотокопия на удостоверения, за гражданин на Патос, с баба и дядо от административна единица Требище, а второто за гражданин на Стеблево, с баба и дядо от Стеблево, община Либражд. Произходът на двете семейства няма нищо общо с административната единица Острени, показва малкия екран.

В текста на медията се добавя, че тези удостоверения се издават против сумата от 90 или 100 хиляди лека (90 или 100 евро) и служат за приемане на български паспорт. Още по-спорно е, че никой закон не разрешава на админ да издава „ удостоверения за етническа принадлежност “.

Администраторът на Острени Люан Мястри е брат на кмета на Булкиза Фестиме Местри, който придружаваше българските висши чиновници, отпред с вицепрезидента Илияна Йотова, при визитата им в селата в Голо Бърдо.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР