Журналистика за младите и атаката на “Възраждане срещу журналисти бяха

...
Журналистика за младите и атаката на “Възраждане срещу журналисти бяха
Коментари Харесай

„За медиите критично“: Журналистика за младите и поредна атака на „Възраждане“ срещу журналисти

Журналистика за младите и офанзивата на “Възраждане ” против публицисти бяха тематика на днешното издание на радио поредицата „ За медиите – (само)критично ”. Гости в предаването “Кой приказва ” бяха влогърката Цвета Стратиева, по-позната като Флора, Роберта Костадинова, съоснователка на платформата “Царски пищови, ” основната редакторка на Клуб ‘Z’ Светлана Джамджиева и журналистката Ралица Фичева от “Дневник. ”

Журналистика за младите и на младите

Младите хора не са аполитични. Начинът, по който медиите показват политиката, е огромната спънка, разясниха Цвета Стратиева-Флора и Роберта Костадинова от “Царски пищови ”. Според тях дефицитът на внимание на новото потомство изисква от медиите да бъдат по-разчупени и да показват политиката по друг метод.

“Младите хора много се интересуват от политика. Простоначинът, по който медиите показват политиката, е една огромна пречка. Обикновено политическите тематики са обвързани с някакъв скандал. С нещо неправилно, постоянно има някакви проблеми. Рядко се приказва за основаване на политики или за ролята на жителите в политиката, по какъв начин самите ние бихме могли да създадем средата към себе си по-добра, ” показа Костадинова.

Тя добави, че задачата на платформата “Царски пищови ” е наличието да бъде разбираемо за всички и да разсъни интерес. Според нея има чудноват микс сред остарели практики и нови технологии.



По думите на Цвета Стратиева-Флора, която неотдавна води своя графа и в утринния блок на Българската национална телевизия, е напълно естествено всяко потомство да излъчва свои лични представители и водачи на мнение, които да следи и на които да се доверява.

За предходните избори тя направи поредицата “Един ден с всяка партия, ” където се срещна с водачи на политически обединения, измежду които Тошко Йорданов, Христо Иванов, Корнелия Нинова и Бойко Борисов. “Мисля, че стана много потребна за младата публика, тъй като най-малко схванаха кои са тези хора, ” разяснява Флора.

Двете инфлуенсърки разясниха и интензивността на “Възраждане ” в обществените мрежи. Флора показа, че партията е съумяла да сътвори доста сполучлив онлайн балон, а Костадинова добави, че “Възраждане ” съумява да се закачи за всяка една наклонност и да я приспособява сполучливо към своето наличие.

Поредната офанзива на “Възраждане ” против публицисти

В сряда в пресклуба на Българска телеграфна агенция политическа партия “Възраждане ” за следващ път нападна публицисти. Ралица Фичеваот " Дневник ", която Костадинов се опита да изгони от партийна конференция, и Светлана Джамджиева от " Клуб Z " разясниха обстановката и показаха мнение,че неналичието на реакция на огромна част от медиите е посочила, че журналистическата колегия е мощно разединена.

Фичева показа, че случаят в Българска телеграфна агенция си има предистория, като предходния ден тя говорила с Костадин Костадинов по телефона. Той й съобщил, че няма да дава отговор на въпроси на медии, които се финансирали от американски фондации, само че не е забранил на представителката на “Дневник ” да участва.

Джамджиева добави, че обстановката способства за това да се разрушава престижът на публицистиката в България, и че това е нещо, което политиците желаят.

Фичева изясни, че все още липсват реакции от политически партии по проблема, като се изключи изявления във Facebook на водача на партия “Български напредък ” Стефан Янев и представители на “Зелено придвижване ”

Запитана дали се тормози от нападките на партия “Възраждане ” и нейните почитатели, журналистката изрично отхвърли да я е боязън.

“Когато си предан на идеята да приказваш истината, тогава няма какво да те спре, ” съобщи Фичева.

Чуйте цялото предаване в ефира на Дарик.


Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР