Журналистически профсъюзи от Финландия, Норвегия, Дания и Исландия ще напуснат

...
Журналистически профсъюзи от Финландия, Норвегия, Дания и Исландия ще напуснат
Коментари Харесай

Журналисти бойкотират МФЖ заради отношението й към войната

Журналистически профсъюзи от Финландия, Норвегия, Дания и Исландия ще изоставен Международната федерация на журналистите  в символ на митинг против осъществяваната от нея, по думите им, " порочна активност ", включително, тъй като е било разрешено на публицистите от съветските държавни медии да останат членове, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция. 

Международната федерация на публицистите, която съставлява 600 000 публицисти в 146 страни, отхвърли обвиняванията като " подправени, оскърбителен и нездравословни ".

Членовете от северноевропейските страни упрекват организацията в недемократични дейности, неетични финансови практики и в това, че е разрешила на представителите на съветските държавни медии да запазят участието си.

" Наричаме това порочна активност ", съобщи Хане Ахо, председателката на Съюза на публицистите във Финландия.

Лидерът на Норвежкия журналистически съюз Даг Идар Трюгестад сподели, че профсъюзите от години се борят за въвеждане на демократични правила за изборите в организацията, както и за бистрота във вземането на решения и на харченето на средства.

Международната федерация на публицистите сподели в имейл до Ройтерс, че изпълкомът ѝ е задвижил публична процедура по преустановяване на участието на Съюза на публицистите в Русия. Тя добави, че се прави одит на разноските всяка година и че е бил изработен опит да се отговори на всички въпроси, заложени от северноевропейските страни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР