Журналисти напразно очакваха пристигането на главния прокурор Иван Гешев за

...
Журналисти напразно очакваха пристигането на главния прокурор Иван Гешев за
Коментари Харесай

Иван Гешев в отпуск и за разговора с прокурор

Журналисти на вятъра чакаха идването на основния прокурор Иван Гешев за разпит в прокуратурата. Както той самичък разгласи през днешния ден в 10 ч. е извикан да даде пояснения по стартирани инспекции в СГП . Също по този начин обаче в петък Иван Гешев заяви и че излиза в отпуск. Така и не стана ясно обаче дали ще пристигна за разпит или той няма да се състои и дали това има връзка с отпуската.

Проверките, които вероятно прави СГП са свързани със сигнала на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов , съгласно който основният прокурор е направил противозаконен запис на диалог с Йордан Стоев, член на Висш съдебен съвет. Сарафов разгласи и че желае да се ревизира дали Гешев е употребил почивната станция на прокуратурата в Боровец като лично жилище. И главната поръчка - дали делото " Барселонагейт " е било държавно на трупчета.

Другата инспекция против Гешев е за търговия с въздействие поради изказванията на основния прокурор , че са му предлагани посланически постове против оставка.

Миналата седмица пленумът на Висшия правосъден съвет разиска изказванията , че Гешев е записвал свои диалози с магистрати и политици, както и данните, че употребявал за персонални цели базата прокуратурата в Боровец.

Гешев съобщи, че откакто даде пояснения пред прокурор, ще приказва и пред Висшия правосъден съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР