Журналистът Сашо Диков донесе акциите на Левски в Министерски съвет.

...
Журналистът Сашо Диков донесе акциите на Левски в Министерски съвет.
Коментари Харесай

Бойко Борисов не прие донесените от Сашо Диков акции на ПФК Левски

Журналистът Сашо Диков донесе акциите на Левски в Министерски съвет. Както стана ясно сутринта, притежателят на " сините " Васил Божков реши да трансферира акциите на клуба на премиера Бойко Борисов.

" Молбата на господин Божков, изразена през вчерашния ден в телефонен диалог от Дубай с господин Кралев е, че тези акции, които са джиросани да бъдат притежание на господин Борисов ", съобщи Диков.
Борисов отхвърля да одобри акциите на ПФК Левски, оповестиха ръководителят на държавната пресслужба Севдалина Арнаудова и спортният министър Красен Кралев. Те приказваха на входа на Министерски съвет, където ги чакаше журналистът Сашо Диков с клубните документи.
" Не мога да ги предам, тъй като господин Борисов отхвърля да ги одобри. Той счита, че това е несериозно. Аз отхвърлям да бъда пощальон от Вас към премиера. Начинът, по който това нещо случва, е афектиран и позорен ", отговори Арнаудова на апела на Диков акциите да бъдат входирани и предадени на премиера Бойко Борисов.

" За да има прекачване на акциите би трябвало да има волеизявление от двете страни. Едната страна не желае да ги получи, само че считаме, че това е опит за политизиране ориста на " Левски ", което не е редно. Няма по какъв начин министър председателят на страната да бъде притежател, на който и да е клуб. Виждаме, че има искащи, които да станат притежатели на тези акции. Ако те не потвърдят желанието си, в реда на нещата е акциите да отидат в последователите на клуба, които са заявявали неведнъж желанието си ", добави министър Кралев.

" Аз съм просто един пощальон ", съобщи по-рано Диков пред репортерите пред Министерски съвет. " Опитах се да се свържа със Севдалина Арнаудова, само че тя не ми отговори и по тази причина пристигам тук по каналния ред. Дано господин Борисов да се съгласи да ме одобри ", добави той.

Диков изясни, че Божков му се е обадил през вчерашния ден с молба да донесе акциите. Спортният публицист се срещнал тази заран, покрай храма " Свети Александър Невски " с човек, който му е предал джиросаните акции.

По-рано тази заран посредством известие от " Нове Холдинг " до медиите Васил Божков разгласи, че трансферира акциите на ПФК Левски на премиера Бойко Борисов, който назова " отговорник за погубването на Левски ".

От документите се вижда, че джиросването е станало още предходната седмица на 8 май.

Акциите на Левски са били трансферирани на Борисов още на 8 май.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР