Журналистът Иван направи професионален коментар за военната атака на Русия

...
Журналистът Иван направи професионален коментар за военната атака на Русия
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Русия не е Сърбия и Путин, не е и Милошевич, за да се намеси НАТО пряко

Журналистът Иван направи професионален коментар за военната офанзива на Русия против Украйна и изясни за какво счита, че НАТО не може да се намеси директно.

" Това не е първата война в Европа след Втората международна война, както трагично се изричат из мрежата. Първата беше в Югославия, започнаха кръвопролития сред някогашните републики (както е и с някогашните руски републики), започнаха всеобщи убийства и на мирни поданици.

През 1999 година се намеси и НАТО, американски, немски и други самолети бомбардираха Белград, унищожиха мостовете на Дунав в града, събориха радиотелевизионна кула, дружно с публицистите в тв студиите, удариха и китайското посолство, и други Самолетите прелитаха над България, ракета тогава удари покри на къща и на наша територия.

Създадоха страната Косово. Дали е добре или зле, всеки да си прави оценка от своята камбанария.

Войната беше в поддръжка на косовци против Милошевич. Отначало публичното мнение у нас беше преобладаващо в поддръжка на сърбите. То постоянно застава на страната на по-слабия. И Русия поддържаше Сърбия, само че единствено дипломатически, не посмя да се намеси с войски и самолети.

После публичното мнение у нас стартира да се обръща против Сърбия. После и Милошевич изгуби изборите, бомбардираните белградчани излязоха на митинги против него и т. н. Но в Сърбия останаха трайно настроения срещу Запада.

Какво става в този момент? Русия не е Сърбия и Путин, не е и Милошевич, че НАТО да се намеси директно.

Ако НАТО стартира военни дейности против Русия, това значи международна нуклеарна война, което може да значи и завършек на цивилизацията. Затова не е чудно, че Съединени американски щати реагират пасивно, че и доста страни в Близкия Изток, Азия, си вършат оглушки.

Трябва да се учим още веднъж да живеем с нуклеарните действителности, които някои са не запомнили, а други ще откриват занапред.

След Втората международна съвсем 50 години мирът се осигурявашще от нуклеарния паритет. По време на Студената война всяка от двете военни суперсили доближи до арсенали с по сред 30 хиляди и 40 хиляди нуклеарни бойни глави. При Буш татко ги сведоха до към 7 хиляди всяка от двете страни, през днешния ден са по към 6 хиляди Но доста по-мощни, по-бързи и по-неуловими. Която и страна да удари първа, ответният удар ще е подобен и няма да има победител.

Както някак се поддържаше мир толкоз години през Студената война, по този начин ще се откри решение и през днешния ден.

И публичното мнение ще претърпи своята еволюция. ", написа Иван Бакалов в персоналния си профил във фейсбук.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР