Жребият за четвъртия кръг(1/2-финали) на турнира SESAME Купа на България

...
Жребият за четвъртия кръг(1/2-финали) на турнира SESAME Купа на България
Коментари Харесай

Ще важи ли правилото за гол на чужд терен в полуфиналите за Купата на България?

Жребият за четвъртия кръг(1/2-финали) на шампионата SESAME Купа на България ще бъде изтеглен от 11:00 часа на 4 март 2022г. в Национална футболна база " Бояна ".

Класиралите се четири тима посредством цялостен чоп ще дефинират нови две двойки. Победителите се излъчват по системата на премахване в две футболни срещи, според член 19, алинея 2, алинея 3, алинея 4 и алинея 5 от Наредбата на БФС за шампионатите и шампионатите.

Домакин на първата среща е тимът, изтеглен първи при жребия.

Първите срещи от полуфиналите са на 12 и 13 април, а реваншите на 21 и 22 април 2022 година.

За отбелязване е, че в полуфиналите головете на непознат терен ще важат и няма да се съблюдава правилото, което бе въведено от УЕФА през този сезон.
 Официално: Купата на България има нов общоприет спонсор, шампионатът сменя името си
Официално: Купата на България има нов общоприет спонсор, шампионатът сменя името си

Надпреварата сменя своето име и към този момент ще се споделя Sesame Купа на България, а дружно с това предстоят и други промени

Ето и какво гласи член 19 от Наредбата на БФС за шампионатите и шампионатите - Системи на шампионатите:

(2) Система на премахване в 2 (две) срещи.

При надпревари по системата на отстраняването в две срещи при разменено посещение, при тъждество от двете футболни срещи, преимущество има тимът, отбелязал повече голове на непознат терен. При тъждество в този индикатор се изиграват две продължения по 15 минути, като в този случай се позволява осъществяването на спомагателна четвърта промяна в участващите в срещата тимове.

(3) Когато в продълженията по алинея 1 или алинея 2 остане еднакъв резултат, за установяване на победител се извършват наказателни удари.

(4) Процедура по осъществяването на наказателни удари по алинея 3:

а) по време на осъществяването на наказателните удари не се разрешава на игралното поле да участват външни лица;

б) служебните лица, записани в съдийския протокол на футболната среща, могат да влязат в игралното поле преди осъществяването на наказателните удари единствено за предоставяне на напътствие, след което го напущат.

(5) При осъществяването на наказателни удари се действа според Правилата на играта футбол:

а) в случай че се извършват наказателни удари за установяване на спечелилия на електрическо осветяване и осветлението се повреди, преди осъществяването на наказателните удари да е приключило, съдията би трябвало да изчака отстраняването на повредата и в случай че осветлението не може да бъда възобновено, спечелилият се дефинира посредством изтегляне на чоп.

б) в случай че осветлението се повреди преди да стартира осъществяването на наказателните удари за установяване на спечелилия, съдията би трябвало да изчака отстраняването на повредата и в случай че осветлението не може да бъде възобновено, спечелилият се дефинира посредством изтегляне на чоп

в) в случай че заради безредици на стадиона или друга причина наказателни удари за установяване на спечелилия не могат да се изпълнят, съдията би трябвало да изчака и в случай че ситуацията не разрешава осъществяването, да дефинира спечелилия посредством изтегляне на жребий;

г) при всички случаи, когато се тегли чоп за установяване на спечелилия, това би трябвало да стане в съблекалнята на съдиите, в наличието на делегата, съдиите, капитаните и ръководителите на двата тима.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР