Жребият преди мача между България и Република Южна Африка в

...
Жребият преди мача между България и Република Южна Африка в
Коментари Харесай

Жребият за мача България - РЮА ще се тегли в четвъртък

Жребият преди мача сред България и Република Южна Африка в шампионата за Купа " Дейвис " ще бъде изтеглен в четвъртък (15 септември), дефинира супервайзърът Ясин Лахдар от Тунис, представляващ Международната федерация по тенис (ITF) за дуела в София. Церемонията стартира в 13:00 ч. в централната постройка на Българския народен тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина, където в петък и събота (16-17 септември) ще се изиграе срещата сред двата отбора от Световна група II на международното отборно състезание за мъже.

Ден по-рано - в сряда (14 септември), ще се организира формалната конференция с присъединяване на капитаните на двата тима - Валентин Димов и Кристо ван Ренсбург. Брифингът е плануван за 13:00 ч. също в БНТЦ.

Във всеки от двата спортни дни мачовете ще стартират в 13:00 ч. Входът за фенове е свободен до запълване на потенциала на трибуните. Всички срещи ще бъдат излъчени онлайн по телевизия b1b.box - най-новия български състезателен канал, предаван в мрежите на най-големите кабелни и сателитни оператори в страната.

Българският тим е в състав Димитър Кузманов (№162 в международната ранглиста), Александър Лазаров (№332), Александър Донски (№587) и Пьотр Нестеров (№877). Гостите от Южна Африка са в състав Филип Хенинг (№1310), Ричард Тонгоана (без класиране), Лейтън Кронйе (без класиране) и Рейвън Клаасен (№73 на двойки).

Победителят в мача сред България и РЮА ще се класира за плейофите за влизане в Световна група I през 2023 година Загубилият ще играе плейоф за Световна група II идната пролет.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР