Жо-Вилфрид Цонга изненадващо обяви, че има съвсем реална възможност да

...
Жо-Вилфрид Цонга изненадващо обяви, че има съвсем реална възможност да
Коментари Харесай

Цонга: Възможно е да се завърна в Тура след 2 години


Жо-Вилфрид Цонга изненадващо разгласи, че има напълно действителна опция да се завърне в Тура. Французинът, който в средата на април навърши 38 години, постави завършек на кариерата си на миналогодишния Ролан Гарос, откакто изигра мощен мач против тогавашния №8 и предстоящ финалист в шампионата Каспър Рууд. Носителят на 18 ATP трофеи разкри, че въпреки множеството травми през последните години от кариерата му да бяха главната причина да окачи ракетата, в този момент се усеща добре и все по-често се замисля за завръщане на корта.

„ При идеални условия може би ще се завърна в Тура след две години. Ако не преставам да се усещам добре физически и академията ми върви добре – за какво не? Много бих желал още веднъж да играя, само че все още това не е реалистично. Прекратих кариерата си, тъй като се усещах отпаднал физически. Колкото повече играех, толкоз по-големи ставаха рисковете за здравето ми в дълготраен проект. Състоянието на ставите ми не бе по никакъв начин положително. Освен това желаех да се насладя на фамилните живот и да извозвам повече време с децата си “ – сподели някогашният №5 в изявление за Tennis Actu.

Цонга разяснява и развиването на кариерите на своите положителни другари Ришар Гаске и Гаел Монфис. „ Ришар е бъдещето на френския тенис (смее се). Изобщо не съм сюрпризиран, че той продължава да е в Тура. Тенисът е неговата пристрастеност. Той постоянно е обичал живота на професионален състезател. Много се веселя, че към момента се забавлява на корта. Колкото до Гаел – честите проблеми с травми са нещо обикновено за състезател на неговата възраст. За страдание, това е изцяло натурален развой, през който всички прекосяваме. Спортното дългоденствие на Гаел е необикновено, сходно е на това на Надал и Джокович “.

На въпроса каква съгласно него е вероятността Франция още веднъж да има „ златно “ потомство в мъжкия тенис, четирикратният полуфиналист от Големия шлем отговори „ Не знаех, че ние сме били златно потомство (смее се). Вярно е, че постигнахме огромни триумфи и вдъхновихме доста младежи да се занимават с тенис. Във Франция има голям брой надарени играчи, които се стремят към равнището на най-хубавите. Всичко опита до поколението и е въпрос на витален цикъл, в случай че мога да се изразя по този метод. Както споделих, сега имаме доста надарени играчи, а също така френската федерация разполага с големи запаси. Има огромна възможност в недалечно бъдеще още веднъж да има мощно френско наличие на най-високото равнище в мъжкия тенис, само че за сходни неща се изисква време, търпени и упорита работа “.

В умозаключение роденият в Льо Ман тенисист разяснява и кой съгласно него се обрисува като главният любимец на идния Ролан Гарос.

„ В момента Алкарас играе доста добре, само че е значимо и дали Надал ще взе участие. Ако Рафа се възвърне в точния момент за шампионата в Париж, той ще е главният любимец. В противоположен случай ще бъде Алкарас. Разбира се, никога не би трябвало да отписваме и Джокович, който неведнъж е доказвал, че постоянно е кадърен да завоюва Ролан Гарос “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР