Тази седмица сме решили да разгледаме историята на една легенда,

...
Тази седмица сме решили да разгледаме историята на една легенда,
Коментари Харесай

Кимбо от улицата до UFC: Историята на един от най-влиятелните ММА бойци

Тази седмица сме решили да разгледаме историята на една легенда, която към този момент не е измежду нас. Той е човек, който израства с борбите и суровата реалност, в която живее го прави войник и го принуждава да се бори, с цел да оцелее. Определено не е елементарно да живееш в квартал, където непрекъснато стават убийства и може да видиш трупове когато и да е, само че Кимбо Слайс съумява да се оправи. Кимбо е войник в цялостния смисъл на думата и с помощта на неговата мощна воля и предпочитание за триумф стига чак до най-големите ММА организации в света.

Днес ще разгледаме неговата история. Очаква ни забавно пътешестване, което ще стартира на улицата и ще ни заведе до светлините на прожекторите на UFC и Bellator. Нека започваме, тъй като има какво да се научи от този човек, който напусна този свят прекомерно млад.



Кевин Фъргюсън, който е по-известен като Кимбо Слайс е роден на 8-ми февруари 1974 година в Насау, Бахами. В ранните си години Слайс се мести със своето семейство във Флорида, където дружно с двамата си братя е отгледан от майка им Роузмари Кларк. Започва да учи в начално учебно заведение Белеър и там за първи път взе участие в сборичкване, с цел да отбрани собствен другар, като по това време е на 13-годишна възраст. Кимбо се записва в гимназия Маями Палмето, където стартира да играе американски футбол и става звезда в нападанието на тима. Нека забележим какво си спомня легендата от своето детство:

" Не беше елементарно да растеш в квартала през 80-те години. Хората умираха непрекъснато и от време на време излизаш, с цел да изхвърлиш боклука и виждаш човешки крака, които вдигаш и мяташ в коша, а по-късно бягаш у дома. Прибираш се, къпеш се и си лягаш. Това са много страшни неща. Много от моите другари потеглиха по пътя на закононарушенията и приключиха убити. Трябваше да си изградя инстинкт на палач, само че в това време да демонстрирам почитание, тъй като имах майка, сестра и братя.

Трябваше да съм на равнище, тъй като след време щяха да ме гледат като образец за подражателство. Не ми беше елементарно и когато бях по улиците с моите пари споделях на другите, че ще ги убия, в случай че се наложи. Понякога се постановяваше да ставам напълно друг човек. Да, можех да изгубя себе си и от време на време го правех. Винаги трябваше да се връщам вкъщи при моето семейство, където знаех, че е моята същинска същина. "

През 1992 къщата им бива разрушена от урагана Андрю и това го принуждава цялостен месец да живее в своя Нисан. Записва се в университета на Маями, където стартира да учи престъпно право. Успява да изкара единствено година и половина в университета и през 1997 година се опитва в тима на Маями Долфинс, където е част от предсезонната подготовка, само че не съумява да си завоюва място в първия тим.

Кимбо стартира да работи като защита на стриптийз клуб, а малко по-късно неговия другар от гимназията Mike Imber му предлага работа като водач на лимузина и телохранител за порнографската компания Reality Kings. През 2002 година той е упрекнат в носенето на прикрито оръжие, а идната година стартира да взе участие в уличните борби, които и до през днешния ден му печелят популярност в обществените мрежи.

" По това време тези борби с голи ръце бяха още една малка врата за изкарване на спомагателни пари. Това е светът, който ми оказа помощ да се прехранвам. "

В една от своите първи борби Кимбо се изправя против човек с прякор Big D и съумява да го пореже съществено със своите удари, което му носи прякора Slice (режа/ нарязвам). Неговата статистика в уличните борби е 106 победи и 9 загуби, като губи с нокаут единствено 1 път от някогашен служител на реда. През 2005 година Кимбо стартира да тренира смесени бойни изкуства в Freestyle Fighting Academy под управлението на Marcos Avellan и David Avellan. Първоначално тренира единствено в стойка и се концентрира само върху уменията си в бокса и ударите с лакти, само че малко по-късно демонстрира интерес към ММА.

" Малко след уличните борби започнах да упражнявам и се готвихме за борба с някогашният първенец Ray Mercer. Те не желаеха да провеждат борбата, тъй като не ме познаваха. Нямаха си и разбиране кой съм аз. "

Slice подписва контракт за дебют в ММА и в него се изправя против някогашният първенец в тежка категория на WBO Ray Mercer, който е златен медалист. Двамата се бият на събитието Cage Fury Fighting Championships 5 през юни 2007 година. Месец преди борбата Кимбо стартира да тренира при Bas Rutten и Randy Khatami в EliteMMA. В борбата им Кимбо записва победа с гилотина за минута и 12 секунди. Тяхната среща съумява да продаде цели 20,000 платени гледания.

" Успях да го победя за минута и 12 секунди, макар че бях новобранец. Доказах на себе си, че мога да го върша и бъдещето ми стартира от тази борба. "

След тази победа Кимбо провокира David " Tank " Abbott, който е в залата и става на крайници, с цел да одобри предизвикването. Организацията не съумява да уреди борбата им и няколко месеца по-късно Слайс подписва контракт с организацията EliteXC. В своята първа борба за тях Кимбо се изправя против Bo Cantrell и съумява да го нокаутира за 19 секунди.

През февруари 2008 година Слайс получава борбата с Tank Abbott и двамата се бият в основната борба на EliteXC: Street Certified, където Кимбо печели с нокаут за 43 секунди и по този начин усилва статистиката си на 2:0 в ММА. Преди борбата им Слайс тежи 106 кг, което е надалеч от тежестта му по времето на уличните борби, където той тежи цели 130 кг.



Третата борба на Слайс е на 31-ви май 2008 година и в нея той среща James Thompson на EliteXC: Primetime. Битката сред двамата стига до трети рунд, като съгласно мнозина Слайс губи първите два. Кимбо съумява да вкара мощен удар в главата на Thompson и го нокаутира 38 секунди след началото на рунда. След тази победа Кимбо получава доста рецензии поради представянето си, а Frank Mir твърди, че всяка борба на Кимбо връща обратно развиването на ММА.

През октомври 2008 година Кимбо би трябвало да се бие против Ken Shamrock на EliteXC: Heat, само че няколко часа преди борбата Ken получава аркада по време на загрявка и се отдръпва. Seth Petruzelli приема да се бие с Кимбо, който получава нарастване на парите и взима $500,000 от дуела. Seth съумява да го нокаутира за 14 секунди, което е първа загуба в ММА за Слайс. В края на годината организацията EliteXC банкрутира и доста хора считат, че това е резултата от загубата на Слайс.

Кимбо остава без работа, само че към този момент е набрал прекомерно огромна скорост и известност, с което притегля вниманието на Dana White. Президента на UFC споделя, че е подготвен да му даде късмет и особено за него ще провежда борби в тежка категория на The Ultimate Fighter: Heavyweights. В своята борба за организацията Слайс се изправя против Roy Nelson на 10-ти юни 2009 година във Вегас. Nelson съумява да го победи с нокаут във втория рунд, откакто го смъква на земята и му вкарва граунд енд паунд.

В края на годината Кимбо приема борба с Houston Alexander и мнозина чакат борбата им да завърши в първия рунд, което не се случва. Двамата съумяват да изкарат и 3-те рунда, като в първия и третия Alexander бяга от замени с Кимбо. Във втория рунд Слайс му прави суплекс, което накланя везните в негова изгода и той печели с решение. Houston от своя страна е освободен от организацията няколко дни след борбата.

Кимбо прави своя формален дебют за UFC против Matt Mitrione на UFC 113 през май 2010 година в Канада. Mitrione побеждава с нокаут във втория рунд и Dana White споделя, че това най-вероятно е последната борба на Слайс при тях. Само ден по-късно Кимбо е освободен от UFC. Няколко месеца по-късно Слайс споделя, че желае да се опитва в бокса. Ето какво споделя той за пристрастеността си към бокса:

" Чувствам се като бебе. Мисля си за това всяка вечер. Ще бъда проблем в тежка категория. Ще вляза с неприятно държание. Искам да видя какво е да счупиш ребрата на някого и да счупиш челюст с един удар. Обичам да се удрям и да нокаутирам хората. Може би някои хора мислят, че съм вманиачен. "

През август 2011 година Кимбо Слайс дебютира професионално в бокса. В своята дебютна борба той нокаутира James Wade за 14 секунди. Слайс прави 7 борби в бокса от 2011 година до 2013 година и печели всички тях. Кимбо печели 6 от борбите си с нокаут и 1 с решение. През юни 2015 година към този момент са минали съвсем 5 години от последната борба на Слайс в ММА.

Организацията Bellator споделят, че са подписали контракт с Кимбо Слайс и той ще направи дебют против Ken Shamrock на Bellator 138 в Сейнт Луис, Мисури. Слайс съумява да победи с нокаут в първия рунд, а доста хора настояват, че борбата им била нагласена, само че Bellator отхвърлят.

В началото на 2016 година Кимбо получава борба против Dada 5000, с който имат огромна омраза от предишното в борбите на улицата. Двамата споделят клетката на събитието Bellator 149 през февруари 2016 година. Битката им продължава 3 рунда, като и двамата са изтощени по време на срещата и Dada 5000 пада от отмалялост, което носи успеха с механически нокаут за Слайс.

След борбата излиза наяве, че Кимбо се проваля на тест за допинг и успеха е анулирана. Битката сред двамата понася много рецензия, само че съумява да притегли интерес от страна на 2.5 милиона души, което е връх за Bellator по това време. От Bellator възнамеряват реванш сред Кимбо и James Thompson за юли 2016 година в Лондон, само че до подобен не се стига, тъй като легендата умира месец по-рано.

На 5-ти юни 2016 година Слайс е признат в болница във Флорида. Лекарите откриват израстък на черния дроб и малко по-късно той напуща този свят в резултат на сърдечната непълнота. Кимбо съумява да запише връх 5-2-1 в ММА и 7-0 в бокса. Слайс си отива от този свят едвам на 42-годишна възраст, а новината шокира ММА обществото. След себе си оставя 6 деца, от които 3 момчета и 3 девойки. Един от неговите синове Кевин Фъргюсън-младши към днешна дата е войник на Bellator.

Филмография:

2008 Merry Christmas, Drake & Josh
2009 Blood and Bone
2010 Locked Down
2010 Circle of Pain
2012 The Scorpion King 3: Battle for Redemption
2015 Dawg Fight

Кимбо реализира всичко в живота си с помощта на здрава работа и сърце, които са основни за реализиране на триумф. Да, той напусна този свят едвам на 42-годишна възраст, само че наследството му ще остане постоянно. Неговите видеа към момента се въртят в обществените мрежи и с тях Слайс дава вяра на хиляди като него, които се борят за своето място под слънцето. Нека забележим какво има да ни каже този човек, който макар тежкия си живот отхвърля да се съобщи и реализира повече, в сравнение с в миналото е очаквал:

" Един от най-сладките моменти, които може да направиш на избрана възраст е да се върнеш там, откъдето си пристигнал. Квартала е този, който те построи и би трябвало да се върнеш, с цел да видиш дали приятелите ти са живи. Това е нещо красиво. Ние минахме през пъкъла и в този момент можеха да гледат на мен като на благословия.

Някои от нас бяха стреляни, блъскани от коли и ограбвани. Живота е тежък, само че ние го живеем. Бог ни пази с причина и би трябвало да сме признателни. Благодаря на Бог, тъй като той ме благослови. Аз бях основан по специфичен метод, с цел да изгубвам и спечелвам, само че все пак постоянно да не преставам. Винаги ще не преставам да се удрям. Това е нещото, което ни построява. Падаме, ставаме и продължаваме да се бием.

Бих се заради доста приничи. Бих се за моето семейство, както и за мен самия. Благодарение на борбите децата ми отидоха в лицей и съумях да купя къща за мен и майка ми. Грижа се за моето семейство посредством борбите. "

Източник:

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР