Животът ни може да се върне към нормалността до зимата

...
Животът ни може да се върне към нормалността до зимата
Коментари Харесай

Създателят на ваксината на Pfizer: Животът ще се върне към нормалността до зимата на 2021 г.

Животът ни може да се върне към нормалността до зимата на 2021 година – това счита един от основателите на имунизацията, създадена от  американската фармацевтична компания Pfizer в съдействие с немското сдружение BioNTech – професор Угур Сахин. Той е съосновател и изпълнителен шеф на BioNTech. Според него имунизацията ще повлияе на равнището на заразяване и ще намали новите случаи на половина, съобщи CNBC. Миналата седмица Pfizer и BioNTech оповестиха, че резултатите от тестванията на тяхната разработка са повече от обнадеждаващи - тяхната претендент ваксина е посочила над 90% успеваемост - доста повече от предстоящата от самите тях ефикасност към и малко над 70% -  за попречване на инфекции с Covid-19 измежду доброволци  без данни за предходна зараза. В клиничните тествания до обявявето на тези резултати са взели участие към 43 500 души взеха присъединяване в тестванията.

Всичко това дава съображение на проф. Сахин да допуска, че имунизацията може да понижи на половина предаването на вируса, което ще докара до „ трагично понижаване “ на броя на записаните случаи.

Но, „ тази зима ще е тежка. Нашата ваксина няма да  може да се употребява с огромен резултат в този момент. ", признава още по време на присъединяване в шоуто„ Andrew Marr Show “ на Би Би Си в неделя.
" Ако всичко върви по проект ще стартираме доставки на имунизацията в края на тази година и при започване на 2021 година Целта ни е да доставим 300 млн. ваксини до началото на април и това към този момент ще може да забележим някакъв резултат “, изясни проф. Сахин. Според него е от извънредно значение имунизацията да е налична преди есента на 2021 година

„ Смятам, че е реалистично това да бъде реализирано, защото си партнираме с доста фармацевтични компании, които ще ни спомагат за подсигуряваме размера от доставки, тъй че да имаме една естествена зима през 2021 година “, добави той.

Колко дълъг е имунитетът?

В идващите 3 седмици ще стане ясно дали имунизацията е еднообразно ефикасна за остарели и за младежи, прибавя още Сахин. Професорът изясни, че все още не се знае какъв брой време трае имунитета след имунизиране с втората доза. Както е известно, създаването на Pfizer и BioNTech е двукомпонентна и изисква слагане на две инжекции през 28 дни. Повторна реимунизация след година да вземем за пример, в случай че се откри понижаване на имунитет, не би трябвало да е проблем, разяснява той. Колкото до страничните резултати докладвани до момента са  лека до умерена болежка в мястото на инжектиране за няколко дни, както и лека до умерена температура в сходен интервал от време при някои от доброволците, взели участие в тестванията, показа още проф. Сахин.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР