Животът на Гери Дончева може да бъде описан като цветна

...
Животът на Гери Дончева може да бъде описан като цветна
Коментари Харесай

Гери Дончева между лайфстайла и здравеопазването

Животът на Гери Дончева може да бъде разказан като цветна палитра. Тя е от тези дами, които не стопират да ни потвърждават, че една красива жена може да бъде съумяла и то не в една област. Гери Дончева е PR управител на най-голямата болница за рехабилитация в България (МБПЛР " Сердика”) както и на " Капитал Хелт Холдинг " ЕАД. Също по този начин тя е и създател на книги за деца. Гери е водил редица всемирски събития и разнообразни излъчвания с начин на живот устременост, а сега тя е водещ на авторско предаване " По стъпките на хубостта " по интернационалната телевизия WNESSTV.

 2360134

Препускайки от тематика в тематика, Гери Дончева съумя да ни въодушеви и да ни извърши с позитивизъм, от който се надяваме и вие да се заредите, четейки това изявление. Ето защо си поговорихме:

Здравей, Гери! Чудим се от кое място да стартираме, тъй като ти се занимаваш с в действителност доста действия. Бихме се радвали на първо време да ни разкажеш за детските книги. Как пристигна концепцията да се занимаваш точно с това?

От дребна пиша творби за деца, само че когато приключих втората си магистратура по компетентност " Предучилищна педагогика” в Софийския университет, тогава показах предпочитание и събрах храброст да издам това, което съм написала. Мотивацията ми е обвързвана с вдъхновението, което получавам от децата, от цялата тази сила, която те имат.

Откъде черпиш най-силно ентусиазъм?

Именно от децата, от тяхната неизчерпаема сила, даже от неподправените им забележки, от диалозите ми с тях. По време на работата ми, обвързвана с предучилищната педагогика се срещнах с извънредно доста деца, които разказваха някакви небивали истории от техния си свят. Как да не е вдъхновяващо това?

Кое ти е по-приятно - да пишеш детски книги или да бъдеш водещ?

На първо място за мен в действителност са обществените връзки в здравната сфера. Това е и мой приоритет, както професионален, по този начин и персонален. За мен работата ми е задача, такава е и културата на болница " ”Сердика” и целият холдинг - да имаме вяра в това, което вършим, да имаме добавена стойност на дейностите, които правим всеки ден.

А пък предаването, което е обвързвано с начин на живот и всевъзможни положителни тематики от нашето ежедневие, са неща, които ме радват и зареждат в допълнение. Ако би трябвало да приказваме за телевизионна публицистика, знаете какъв брой е вълнуващо, когато един посетител опише своята история, възгледите си и неща, през които е минал. Имам щастието да се веселя на това в следващото авторско предаване " По стъпките на красотата”. Темите не са безусловно за хубост или пластична хирургия или корекции. Темите са по-дълбоки, отвън физическата хубост - хубостта на мозъка, на актьорското изкуство, неща които ни заобикалят и ни карат да се усещаме добре.

Кой е гостът, който ти е дал най-вече позитивна сила?

На прима виста не мога да се сетя за никой, тъй като доста посетители са минали през моето студио. Всеки от тях е бил впечатляващ със своята персонална история, с задачата си, всеки е оставил у мен нещо, което ме е надградило като персона.

Как избираш кой да бъде твой събеседник в предаването?

Старая се да поканвам посетители, които имат какво да кажат. Защото, в случай че каним единствено всякакви известни персони, които нямат нещо ново, за което да опишат, няма смисъл на гостуват. Винаги се старая да покажа на публиката нещо ново, което не са очаквали, което ще ги впечатли и ще видят в по-различна вероятност.

Как реши да работиш в бранш Здраве? Защо за теб това е толкоз значимо?

PR-ът в бранш " Здравеопазване” в действителност самичък ме избра и си споделих, че би трябвало да изпускам опцията да опитвам нещо ново. Допреди това се бях занимавала със събитиен PR, създаване на акции за артикули и бях работил главно с известни персони.

Когато ми се отдаде опция да бъда РR в здравна сфера си споделих, че това е нещо ново и друго. Разбира се, това е доста виновна активност и единствено и само моята отдаденост ми оказа помощ да се впиша в тази виновна среда. Защото в тази сфера най-важната валута е доверието. Когато аудиторията нямат доверие към теб не можеш да правиш връзки с обществеността.

 2360133

Кои са твоите съществени отговорности и с какви компликации се сблъскват в тази област?

Дейностите, които всекидневно правя са свързани с грижата за връзките с обществеността, както са вътрешните, по този начин и за външните връзки. PR-ът е многопластов, той се гради на доверие, на отношение с сътрудници публицисти, с хора, на които вярвате взаимно и сте работили в предишното.

Предизвикателствата са доста - от цифрови, от чисто текстови, да предложиш здравна информация на човешки език, който да бъде свестен даже от дете. Трябва да си разполагаем 4 часа в денонощието, тъй като аз давам отговор за поддържането на обществените мрежи на институциите, които съставляват " Капитал Хелт Холдинг”. Това включва резиденция за възрастни " Сердика”, верига приюти " Сердика”, болничното заведение за рехабилитация. Всички те имат своите информационни канали в обществените мрежи.

Човек би трябвало да е осведомен в подробност с активността на организацията, която съставлява, да е наясно с нейната конструкция, с активността на целия бранш " Здравеопазване”.

Как се гради доверие в твоята област?

Зависи от обстановката, само че има едно главно изискване, което дава отговор на професионалната и персоналната нравственос и то е да приказваш истината. Тогава хората ти имат вяра, тъй като няма какво да опровергае тази истина. Добре е да бъде обяснено въпреки всичко за какво тя е такава.

Това, че си обществена персона играе ли отрицателна роля?

Срещала съм и скептицизъм, оптимизъм. Не се въздействам нито от едното, нито от другото. Правя това, което имам вяра, че би трябвало да се направи. Знанията са преди всичко - когато знаеш и можеш, нищо друго не мое да те спре или тормози.

Защо съгласно теб хората мислят, че една жена, занимавала се с мода не може да се развива в друга, по-сериозна сфера?

Това статукво е особено за източния свят и за Балканите. За запад една жена може да бъде и красива, и интелигентна и това не е феномен. Това се дължи на народопсихология.

А какво можеш да кажеш за подправените стандарти за хубост? Откъде потегли всичко и какъв е методът към младите девойки, които не се възприемат без филтър и без грим?

Наблюдаваме съвършените облици още от списанията и обложките на албумите преди години. Социалните мрежи единствено укрепиха този резултат. Харесва ми, когато подчертаваме естествените черти на лицето без да ги изкривяваме. Живяла съм в Ню Йорк години наред и там хората се стремят да бъдат оптимално естествени. У нас сме се вглъбили върху това, което сме извън, а по-важното е какъв си от вътрешната страна. Когато човек не може да изпъкне с някакви познания, умения и персонални качества, които има, му остава единствено хубостта. А тя е до време.

 2360135

На подрастващите би трябвало да им се приказва на първо време в фамилната среда за техните личностни качества, за това, че те са специфични по личен метод. Родителя би трябвало да вдъхне самочувствие на детето по отношение на неговите личностни качества и чак по-късно да се загатва визията и хубостта.

Здравословен ли е стремежът към съвършенството що се касае до визията ни? Какво предизвика екипа на Гери Дончева да сътвори осведомяваща акция за множествената склероза,и какво е отношението към пациентите с това заболяване в България? Как се усеща тя като докторант в региона на здравната сфера и какво е чувството да преподава на студенти? Всичко това и още доста любопитни елементи от динамичния живот на харизматичната Гери Дончева следайте в това видео:

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР