Животът ме учи много точно да определям причините за един

...
Животът ме учи много точно да определям причините за един
Коментари Харесай

Оставката на Боби не решава проблема

Животът ме учи доста тъкмо да дефинирам аргументите за един проблем, защото вярната диагноза е основна за неговото дейно и бързо решение.

Управлението на Боби Михайлов явно от дълго време се трансформира в голям проблем за българския футбол, довел до тоталния му крах. Нека тогава си отговорим на няколко въпроса, разкриващи по какъв начин и за какво се стигна до това.

КОЙ аргументи казуса " Боби и ко " - предизвикаха го българските футболни клубове, съответно болшинството от техните представители-делегати, които на всеки Конгрес избират още веднъж и още веднъж за президент Борислав Михайлов?

КОГА се появи казусът " Боби и ко " - на 30 януари 2009 година?

КАК се появи казусът " Боби и ко " - с една къса смяна в Устава на БФС?

ЗАЩО се появи казусът " Боби и ко " - тъй като футболните хора гласоподаваха да отстранен ЛИМИТА В МАНДАТИТЕ на президента на БФС?

Ето къде се крие ключът от бараката, разрешил безсрочното ръководство на самозабравилия се Борислав Михайлов и основал предпоставки за 18-годишния крах на българския футбол. А в тази ситуация спасяването на давещите се е дело на самите давещи се...

За тези, които са не запомнили да напомня: Боби Михайлов не събори Батето, както всеобщо се твърди през днешния ден. Събори го английската медийна група Военновъздушни сили посредством един репортаж със скрита камера от стая в столичен хотел, след който ФИФА и УЕФА обявиха, че Иван Славков би трябвало мигновено да се махне от българския футбол. Тогава, на 21 октомври 2005 година, мощно повлияни от международния скандал, българските футболни люде взеха решение на Конгреса избрал за президент Борислав Михайлов да слагат ЛИМИТ ОТ ДВА МАНДАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТА на БФС.

С тази смяна Боби можеше да ръководи най-много 8 години и да сдаде поста най-късно през 2013 година без да сътвори големите простотии, довели до разпад българския футбол и до извращенията към стадион " Васил Левски ". И още - тази смяна щеше да запази като национални идоли част от героите от САЩ`94, вместо да се трансфорат през днешния ден в най-омразните в страната.

Да, но не...

Още на идващия Конгрес на 30 януари 2009 година първа точка в Дневния ред бе " Промени в устава " и те бяха - нали се досещате - " Отмяна на лимита в мандатите на президента на БФС "... Футболните хора подвигнаха чинно ръце, бетонираха безсрочно президента и по този начин родиха " казуса " Боби и ко ".
Защото безкрайната власт на разполагащи с голям финансов и публичен запас и в същото време податливи на изкушения, безотговорни и некадърни управленци отваря необятно вратите за черно тото, корупция, неприятни практики и обезумялост. Оттам до упадъка на една система има единствено една крачка.

Днес виждаме по какъв начин - усетили опция за полза - всички се пробват да се пришият към отстраняването на един проблем без да посочват генезиса му. А в действителност не е задоволително Боби единствено да се махне. Защото в случай че през днешния ден Бербо, Стенли и Марто избавят БГ футбола от " Боби и ко ", то кое подсигурява, че след 20 години Киро, Илия и Спас няма да се наложи да ни избавят от " Бербо и ко "...

Гарантира го единствено ключът от бараката. А той е прикрит в... Устава.

Тодор Шабански (мнението е оповестено във Фейсбук)
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР