Животът е непредсказуема поредица от епизоди и моменти, които никога

...
Животът е непредсказуема поредица от епизоди и моменти, които никога
Коментари Харесай

22 жестоки истини, които никой не иска да признае

 животът и гибелта играят карти

Животът е непредсказуема поредност от епизоди и моменти, които в никакъв случай няма да се повторят. Някои избират да не рискуват, други – назад, получават наслаждение от влакчетата в увеселителния парк. 

Колкото и да се стараете да държите всичко под надзор, той рано или късно ще ви сервира изненада. В такива моменти всичко, което ви остава, е да осъзнаете и да приемете някои значими, само че жестоки истини за живота. 

1. Започваме да умираме в деня, в който се появим на бял свят. Времето, отредено ни на земята, би трябвало да се употребява оптимално.

2. Животът не е обективен. Лошите хора не всеки път си получават заслуженото, събитията не всеки път се стичат по този начин, какво ви се желае.

3. Ще почине всеки, който познавате. Не е по силите ви да измененията нищо. Просто спрете да се отнасяте към околните си като към даденост. Грижете се за тях до момента в който са тук, тъй като на следващия ден може да ги няма.

4. На вашия път не всеки път ще попадат доброжелателни хора.

5. С хубавите хора също се случват неприятни неща. Понякога най-хубавите, храбри и почтени хора умират първи.

6. С пари благополучие не можеш да си купиш. Ако сте нещастни, никаква сума няма да промени това. Истинският източник на наслада е вътре във вас.

7. Никой не е съвършен.

8. Животът е изменчив. Той обръща всичко с главата надолу, когато минимум го очакваш.

9. Никога не можете да угодите на всеки. Спрете да мислите единствено за себе си. Спрете и помислете за себе си, за своите лични потребности и стремежи.

10. Вашите думи не значат нищо. Значение имат единствено вашите дейности.

11. Докато обезверено търсите своето благополучие, то минава около вас. Не губете времето си, търсейки нещо, което непрекъснато ви се изплъзва. Понякога изпускате хубостта на сегашния миг.

12. Най-скъпо от всичко на този свят е времето. Научете се да живеете в настоящия миг.

13. Животът е цялостен с грозни и неприятни неща. Просто се примирете с тях. Дръжте главата си високо и се постарайте се концентрирате върху позитивните неща.

14. В живота ви ще се случат доста ужасни неща. Помнете: това не е краят на света.

15. За триумфа би трябвало да платите висока цена. За да постигнете нещо, би трябвало доста и тежко да се трудите. Никой не доближава върха от първия опит.

16. На никого не му е до това какъв брой ви е мъчно. На всеки от нас му се постанова да премине през доста компликации. Всеки в този живот води своята борба.

17. Ще ви предават. И то нееднократно. Когато минимум го очаквате. Предател може да стане вашият сътрудник по бизнеса и даже най-хубавият ви другар.

18. Времената се менят. Нищо не остава непроменено.

19. Хората се трансформират. Понякога към неприятно. От него на никое място не можеш да се скриеш.

20. За да си прекарвате добре времето, не е наложително да имате доста пари.

21. Никога няма да върнете времето, което сте похабили за нелепости.

22. Искате удобен живот? За тази цел би трябвало да се потрудите. За да постигнете нещо, би трябвало да имате цел и да се стремите към нея, непрекъснато да се движите в нейната посока.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР