Животът често ни поставя пред предизвикателсва, той изпробва нашата смелост,

...
Животът често ни поставя пред предизвикателсва, той изпробва нашата смелост,
Коментари Харесай

Разтърсващо! Драматичната история на една майка



Животът постоянно ни слага пред предизвикателсва, той тества нашата храброст, нашата подготвеност за смяна в моменти, когато минимум чакаме.

Пред предизвикателство и в борба за живота се изправя и Дима Преснакова - тя е майка на 5-месечната Мартина, която още на два месеца е диагностицирана с подлата болест рак. Мартина се лекува в чужбина, основно там е ориентирана и проведена дарителската акция. Майката споделя, че до момента в никакъв случай не е разказвала цялостната история обществено, само че в този момент, когато го прави, се надява да отговори на всички, които се чудят за какво събира пари за лекуването на детето в чужбина.

Дима Преснакова е водила бремеността си в Майчин дом гр. София. Има направени всички фетални морфологии и биохимични скрининги, има и генетични проучвания. Всичко постоянно е било съвършено, споделя тя. Марти се рожда със стафилококи и е лекувана в неонатологията шест дни. След като е навършила месец, Марти е почнала да повръща - от време на време повече, от време на време по-малко. "Педиатърката близо 3 месеца не се е позаинтересувала по какъв начин е детето. Знае, че има рак и до там. Та тя все твърдеше, че е просто бебе с рефлукс. ", написа Дима в обявата си и добавя, че без да пита е тръгнала да търси гастроентеролог - предложили й столична лекарка.

Лекарката от София декларирала, че детето с изключение на рефлукс има и нетърпимост към лактозата. "Реши го просто ей по този начин - без проучвания, без признаци … изписа ни особено приспособено мляко и антирефлуксен сироп. След три седмици нямаше никакъв резултат. Отидох отново. Знаете ли, изгони ме от кабинета си с думите, че дребната е прехранена, че е изцяло здрава, а аз я изкарвам болна. Изкара ме луда и ме изгони. ", споделя майката, която в края на месец март води Марти в "Пирогов " и добавя: "Исках просто някой да й направи ехография, мислех че има пилорна стеноза - “козметичен дефект”. По време на прегледа лекарят безусловно се изпоти, викна втори, след това трети. Нищо не ми споделиха, изпратиха ме в хирургичен кабинет и ми споделиха, че най-вероятно става въпрос за киста. Приеха ни в понеделник в кърмаческа хирургия. Назначиха скенер без контрастност. Поредната от многото неточности. Няма ли контрастност, скенера не демонстрира всичко и не е меродавен. На идващия ден след дълго преследване на доктори из коридорите, една лекарка най-сетне влезе в компютъра си, с цел да ревизира. Стоях до вратата на кабинета й. Думите й бяха: “Мда детето има рак на бъбрека с две разсейки в белия дроб и голям брой в черния” и ме отпрати в стаята ми. Още настръхвам като се сетя, какво изпитах. "

Ужасът, който връхлетява Дима не може да бъде съпоставен с нищо. "Рухнах, безусловно рухнах! Помня, че прегърнах Марти и виках от болежка, от изтощение, от боязън и чудене, за какво отново на мен, за какво посредством детето ми, молех Бог да даде на мен тази гадина, нея да остави. Трябваха ми към 3 часа да се осъзная, да се събера и сама на себе си да стартира да си давам сили. За Бога аз съм майка, нямам право да се държа по този начин и да мисля за себе си. Тя разчита на мен. Повтарях си това, до момента в който хубаво си го набия в главата и до момента в който бях в положение да мисля. С вайкане, ревове и нервности нямаше да й оказа помощ. Осъзнах, че тя е болна, само че не е обречена. "

За лекуване в Турция е заговорила първо лелята на Марти - това е бил и "шамарът ", който е мобилизирал майката. "Дойде визитацията, споделиха че ни изписват! Няма какво повече да създадат. Завеждащият и този ден не благоволи да отвори даже вратата на стаята. Те я бяха отписали. На въпроса ми, какво следва от тук нататък, ми споделиха да отидем в ИСУЛ, обаче ме помолиха да изчакам да пристигна уролог. Помислих си “ето експерт, който въпреки всичко желае да я види… Ами не! Дойде уроложката със стажант, който да пипне корема на бебе на 2 месеца с израстък с размери 9 см, на 8 см, на 6 см, тъй като в практиката си, надали ще му се случи отново. И по-късно просто си излязоха. ". През това време майката към този момент е задействала нещата за Турция, само че въпреки всичко взема решение да отиде и да чуе какво ще й кажат от ИСУЛ. "Записах си чак сякаш при най-голямото величие в детската онкохематология. Не получих отговори на въпросите си, само че пък разбрах, че лекарката си строи вила в Банкя и видях тяхната подготвеност и мнение. Професорката сподели, че не могат да бъдат уверени, какво тъкмо е и може би ще я отворят, ще видят какво е и ще я затворят. След това ще мислят. Другият вид беше да стартираме химиотерапия, само че пък не знаеше на 5 килограмово бебе, какви дози да приложат. Щели да мислят! Това беше вторият пестник, който ми сподели, че не сме за там. "

Дима Преснакова записва час в Аджибадем Маслак - по думите й единствената болница, която е декларирала, че желае да направи проучвания на място. "Аз желаех да и се създадат нови образни проучвания и добре, че стана по този начин. Буквално за три дни проведох всичко и тръгнахме. В Турция й направиха ЯМР на 08. 04, тъй като на нашите проучвания не имат вяра, даже на елементарните кръвни. Той сподели тумора, разсейки няма на никое място това в черния дроб са просто кръвоносни съдове в резултат на притискането на тумора, само че пък на лявата надбъбречна жлеза се вижда още едно образувание. На 14. 04 беше интервенцията. На 18. 04 излезе биопсията-Тумор на Вилмс на десен бъбрек, Аденокортикален карцином на лява надбъбречна. Двоен удар, признавам се трябваха ми дни да се събера, много дни. Та тя беше на 3 месеца с два разнообразни рака в нея. 100% размерите на огромния израстък и проучванията потвърждават, че рака се е развивал от ембрион. Започнахме лекуване, Слава Богу на 5 СТ, биопсия на черен дроб и биопсия на корем, ЯМР и компютърна томография на 09. 06- тя е чиста! Обаче на 08. 06 ни одобриха сякаш за химия, вечерта подвигна температура, пускат обстойни кръвни и светва бактерия, вършат по-специално изследване-стафилококи, съгласно тях от месеци, организма й цялостен. Подчертавам, че тук не съм им споделяла, че е имала в родилното. Просто в този момент си дадох сметка за следващата лекарска неточност в нашия случай! Седмица в болничното заведение на три антибиотика, Слава Богу от през вчерашния ден към този момент започнахме Химията, която отложихме със седмица, тъй като отново някой не си е приключил работата! Лечението върви към този момент сполучливо, мощно се апелирам да сме същински спечелили! ", написа Дима в обявата си.

Майката споделя още, че е писала до Премиера и на Омбудсмана на България - отговор от тях обаче не получила. "А аз желая единствено да върнат ехографските проучвания при раждането и на 3 месечна възраст. Защото в този момент ехография се поставя на 6 месеца, не ми се мисли, в случай че бях чакала до тогава, какво щеше да е ситуацията! Да необичайност е, само че е Факт че от зародишен интервал се развиват тумори и с тази предварителна защита ще се избавят животи. Статистките на рака в детска възраст всяка година пораства, до момента в който Аденокортикалният карцином беше 1:1 000 000 за 2021 год и ние сме доста, доста необичаен случай, към днешна дата има общо три български деца, които сега се лекуват от него. Единствено Марти със етап Първи, другите късно открити. "

"Надявам се да съм била задоволително изчерпателна, за какво съм надалеч от фамилията си, от двете си момчета, сама с бебе в друга страна! Ами от невъзможност! ", с тези думи приключва обявата на майката. Глас бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР