Живеете ли в хубава къща с голям двор? А имате

...
Живеете ли в хубава къща с голям двор? А имате
Коментари Харесай

Жена превърна старо дърво в библиотека

Живеете ли в хубава къща с огромен двор? А имате ли лична библиотека, само че не във хола, а на улицата, тъкмо до персоналния ви автомобил? Американка, посветила живота си на книгите, може да се похвали точно с такава.

Няколко дни преди Коледа Шеръли Холърд реализира една от своите фантазии – да сътвори свободна библиотека в родния си град Кор Дълейн, щата Айдахо. След като научава от локалната власт, че ще има съществени промени пред дома ѝ, взема решение да работи.

„ Ние трябваше да премахнем дърво, което е на над 110 години. Затова взех решение, че мога да го трансформира в дребна безвъзмездна библиотека, което постоянно съм желаела да направя “, споделя дамата, която получила поддръжка от неправителствената организация „ Little Free Library “ и по този начин отрязаното на улицата ѝ дърво се трансформирало в нещо доста повече.

Холърд получава позволение да издълбае дървото и да сложи 3 рафтчета, на които да постави книги, които да са разполагаем на нея и съседите й. Благодарение на в допълнение финансиране, тя съумява да направи нещо доста повече.

Миниатюрната библиотека в дървото, към която се стига по няколко стълби, е открита на 19 декември 2018-а. Тя разполага с осветяване и специфична малка врата, която да пази книгите от метеорологичните условия. Отвън е декорирана с дребни книжки от дърво и наподобява като дребна къщурка на горски животни, тъкмо като от приказките.

Още фотоси на дребната библиотека в дървото ще намерите в нашата изложба.

Свободните библиотеки набират от ден на ден известност и у нас. Освен по морето, където бе направена първата преди години, към този момент няколко наши града разполагат с такива. Целта е всеки, който обича да чете, да си вземе книга гратис, след което да я върне.

източник: tialoto.bg
Източник: Facebook
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР