Живеещите във вход на блок 63 в старозагорския квартал Три

...
Живеещите във вход на блок 63 в старозагорския квартал Три
Коментари Харесай

Преместват живущи заради инцидент с бойлер в общинско жилище в Стара Загора 

Живеещите във вход на блок 63 в старозагорския квартал „ Три чучура - север “ ще бъдат изведени от жилищата си след случай с бойлер , за благополучие без потърпевши. Тази вечер част от хората от входа се срещнаха със заместник-кметовете Йордан Николов и Красимира Чахова, тъй като електроуредът е бил в общинско жилище. 
Николов осведоми, че след случая е образувана комисия, която е установила, че е належащо хората от входа да се изведат. " Подготвени сме, с цел да бъдем оптимално потребни на всички вас. Очакваме окончателното мнение от конструкторите, с цел да разберем какви действия ще бъдат подхванати и какви ще бъдат периодите за реорганизация “, посочи той. 
Вече е стартирана процедура от община Стара Загора за подробно проучване от специалисти , които ще рапортуват за положението на блока след гърмежа на бойлера в къси периоди. В петък ще дойде екип експерти от София които ще извършат огледа. 
Носещата шайба е унищожена, а това съществено компрометира секцията на блока . Необходимо е живущите да не бъдат в жилищата до момента в който тече ремонта. Тези, намиращи се  под и над злощастното жилище, надлежно 1-ви и 3-ти етаж - са очевидно съществено наранени, само че с цел да бъде изцяло безвредно е значимо да се обследва целият вход “, акцентира по време на срещата началникът на отдел „ Контрол по строителството “ инж. Ангел Стоманярски. 
Община Стара Загора има подготвеност да даде свободни общински жилища на наемателите , които нямат при кого да отседнат по време на ремонтите, и да предложи различни решения за притежателите на жилища във входа с квартири от профилирани организации, стана ясно от думите на заместник-кмета Красимира Чахова. 
На изключително заседание етажната благосъстоятелност ще направи обстоен лист с имената и телефоните на живущите в 16-те жилището. В къси периоди те би трябвало да вземат значими документи и мебелировка от жилищата си. С денонощна защита ще се ограничи достъпът до постройката.
В срещата взеха присъединяване и представители на Камарата на инженерите, които също споделиха мнението си за нуждата от преместването на живущите в секцията. На нея участваха и Валери Иванов, шеф на отдел „ Опазване на публичния ред и ръководство при рецесии “ и Маргарита Ганева, началник на звено „ Жилищен фонд “ в общинската администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР