Живеем в странни времена. Пандемията от SARS-COV-2 - новият вирус,

...
Живеем в странни времена. Пандемията от SARS-COV-2 - новият вирус,
Коментари Харесай

5 инфографики за COVID-19, които ще ви бъдат от полза

Живеем в странни времена. Пандемията от SARS-COV-2 - новият вирус, виновен за COVID-19, е в разгара си.

Статистиката е красноречива. Според данни на университета " Джонс Хопкинс " в международен мащаб са болни общо 619 312 души, 142 100 са се възстановили, а 30 982 са умряли.

Ето за какво е значимо да сме осведомени с всички обстоятелства и да взимаме нужните защитни ограничения.

Сигурни сме, че тези пет инфографики ще ви бъдат в действителност потребни.


Правилното миене на ръце е най-ефективната профилактика на респираторните инфекции изобщо (вкл. грип или COVID-19). То лишава не повече от 30 секунди, само че малко на брой го вършат както би трябвало.

Правилно е миенето, което съответствува с препоръчваното от Световната здравна организация. Една инфографика, преведена от доктор Александър Симидчиев.


За мнозина пролетта е сезонът на алергиите, а това значи постоянно кихане, запушен нос и сърбящи очи.

При пациенти с COVID-19 обаче запушеният нос се следи в едвам от 4,8 % от случаите (според данни на СЗО, основани върху 56 хиляди пациенти от Китай).

Най-често срещаните признаци на ковид са висока температура (87,9 процента), суха кашлица (67,7 процента) и отмалялост (38,1 процента).



БОНУС: 2 интерактивни карти

За да следите разпространяването на вируса в действително време, можете да употребявате някоя от следните три интерактивни карти. Първата е дело на откриватели от университета " Джонс Хопкинс " и дава статистики на COVID-19 в международен мащаб (ВИЖ ТУК).  Втората употребява същия дашборд, само че е отдадена само на България (ВИЖ ТУК; тя има и олекотена мобилна версия). 

По-долу пък може да видите едно много забавно видео (с български субтитри), което показва какво съставлява COVID-19 и по какъв начин нападна човешкия организъм.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР