Живеем в динамични времена. Светът покрай нас се променя с

...
Живеем в динамични времена. Светът покрай нас се променя с
Коментари Харесай

Модерната фантазия на една трета от хората са сексуални оргии

Живеем в динамични времена. Светът около нас се трансформира с шеметна скорост, само че ние въпреки всичко сме хора, подвластни на инстинктите си. Сексуалността е водеща в доста аспекти на живота ни, по тази причина непрекъснато е подложена на задълбочени изследвания. Някои проучвания доближават до забавни изводи във връзка с тематиките и „ модерните “ трендове в обществото.

В изследване измежду 822 поданици на Съединени американски щати, които са в моногамна връзка, се изследват аспекти, засягащи личността, половите мечти и желанията да бъдат осъществени. Резултатите от проучването демонстрират, че във фантазиите на 1/3 от сътрудниците в моногамни връзки се вместват желанията за отворени в полов проект връзки или поддържането на няколко връзки с разнообразни сътрудници. Голяма част от интервюираните, споделили за такива мечти, са с желанието най-малко един път в бъдеще да осъществят действително мечтанията си.



Въпросът е, дали отворените връзки в действителност „ сработват “?

Оказва се, че наклонността може да бъде наречена „ фикция на модерните времена “. През 2016 година е извършено изследване, което открива, че все по-често в интернет се търси информация по тематики, свързани с полиаморията и отворените връзки. Полиамория е термин, с който отбелязваме практиките да поддържаме по едно и също време любовни връзки с разнообразни хора, като това се случва със знанието и утвърждението на всички участващи във връзката. Проучването доближава до извода, че търсенето на информация по тези две тематики се е нараснало в пъти през интервала сред 2006 и 2015 година.



От други статистически данни излиза наяве, че 4-5 % от хората живеят по отношение на отворени връзки. 20 % пък са минали в даден стадий от живота си през такива отворени връзки.

Конкретното проучване, с което започнахме, демонстрира, че 32,6% от участниците в допитването имат за обичана фикция пребиваването в полово отворена връзка. По-интересното и по-изненадващо е, че над 80% от тези хора са декларирали, че имат твърдото желание да осъществят действително фантазията си в бъдеще.



Учените изричат догатката, че значително такива връзки са индуцирани от известната просвета. Защото и в Интернет, и по малкия екран сходни отворени връзки се разпространяват, а това няма по какъв начин да не окаже въздействие и да не провокира интереса на хората.

Що се отнася до полиаморията, тя публично се дефинира като поддържането на интимни връзки с голям брой сътрудници, което се прави със знанието и единодушието на всеки от тях. Разликата сред нея и полигамията е, че връзките с трети страни не са учредени на брачни съюзи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР