Жителят на Масачузетс Дакота Рендъл е заснел шофьор, заспал зад

...
Жителят на Масачузетс Дакота Рендъл е заснел шофьор, заспал зад
Коментари Харесай

Шофьор на Tesla прави нещо шокиращо при 100 км/ч ВИДЕО

Жителят на Масачузетс Дакота Рендъл е снимал водач, задремал зад кормилото на Tesla, до момента в който електрическият автомобил се движел със скорост 96 километра в час по платното на пътя.

Записът е изработен в неделя, 8 септември, на автомагистралата покрай Нютаун, написа auto.blitz.bg. Според създателя на записа, той е следвал колата, която се движи с автопилот за към минута, пробвайки се да разсъни водача или неговия пасажер със звука на клаксон, само че безуспешно.



Много от потребителите в мрежата отхвърлят да повярват в достоверността на записа, считайки го за машинация. Работата е там, че електрическият автомобил на всеки 30 секунди дава звуков сигнал, в случай че ръцете на лидера не са на кормилото. Според тях, този тон е в положение да изведе човек даже от дълбоката фаза на съня.

Авторът на видеото обаче упорства за неговата достоверност, отбелязвайки обаче, че не знае по какъв начин е завършило пътуването за лидера и пасажера на Tesla, защото траял напред.



От компанията " Тесла " декларират, че в случай че автомобилът е оборудван с функционалност за автопилот, това не освобождава лидера от отговорност. Автопилотът е предопределен за потребление от безсънен водач, който държи ръцете си върху кормилото и е подготвен да поеме контрола когато и да е.

По отношение на видеото, представител на Tesla е споделил, че сходни истории „ наподобяват като рискови смешки или машинация “, добавяйки, че системата за наблюдаване следи водачите и те нормално получават предизвестия на всеки 30 секунди, в случай че ръцете им не бъдат засечени на кормилото.

Служители на полицията в Масачузетс зса аявили, че са осведомени с записа, само че към момента не са намерили лидера, който е задремал.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР