Жителка на щата Минесота стана майка на два пъти с

...
Жителка на щата Минесота стана майка на два пъти с
Коментари Харесай

Баба роди внучето си

 Жителка на щата Минесота стана майка на два пъти с разлика от няколко седмици, откакто една от дъщерите й бе износена от нейната майка, съобщaват WBAL и БГНЕС. Бабата станала сурогатна майка на внучето си

31-годишната Келси Пиърс страдала от неплодородие и последните три години с мъжа й безрезултатно предприемали голям брой опити да имат дете. Келси претърпяла няколко интервенции и процедури ин витро. Но всичко било на вятъра, а пък парите на фамилията свършвали.

В последна сметка фамилният доктор ги посъветвал да прибегнат до сурогатна майка. Но Пиърс не могла да си го разреши, не й стигали парите. Тогава майка й, 53-годишната Лайза Ръдърфорд от щата Мичиган, предложила да износи внучка си.

Първоначално Пиърс сметнала тази концепция за дивашка, само че майка й била настойчива и я уговорила. Жената предходна през голям брой медицински проучвания и разбори и с помощта на отличното й здраве, медиците й разрешили да стане сурогатна майка.

Скоро по-късно на Ръдърфорд й присадили яйцеклетки на дъщерята, оплодени от брачна половинка й или от зетя на Ръдърфорд. И в този миг Пиърс схванала, че е бременна. Лекарят й сподели, че това е знамение. Майката и щерка й, живеещи настрана, непрекъснато поддържали връзка и се подкрепяли по време на бременността.

Ръдърфорд родила внучката на 1 октомври, кръстили я е Евърли. А на 23 ноември, няколко седмици по-късно, Пиърс родила сестра й Ава. Сега двете девойки са здрави и се усещат чудесно. Майка им и до момента не може да повярва в случилото се и признава, че е доста щастлива, макар че я наляга мощна отмалялост.

По-рано имаше известие, че жена от британския град Тонтън е родила близнаци през две години. Това станало с помощта на изкуственото оплождане. Те се обърнали към клиника, където били замразени ембриони, и по този начин двойката имала опцията да ги употребява на два пъти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР