Жителите на три села до Велинград излязоха на протест заради

...
Жителите на три села до Велинград излязоха на протест заради
Коментари Харесай

Жителите на три села до Велинград излязоха на протест заради лош път

Жителите на три села до Велинград излязоха на митинг поради забавянето на плана за околовръстния път на града. Потърпевши са с изключение на хората в курорта, и жителите на околните села, до които достъпът е съвсем неосъществим. Пътят, по който се постанова да минават, е посипан с дупки и няма асфалт.

Хората настояват, че с цел да изминат 15 км, са им нужни към час – час и и 20 минути.

„ Това е нашето всекидневие. Миналата година татко ми умря, чаках 3 часа колата за спешна помощ при започване на селото. На връщане колата за спешна помощ потъна и се наложи кметът на селото да отиде тежка техника, с цел да я издърпат. Това не е обикновено за една европейска и правова държава”, Сали Трончов, гражданин на едно от селата.

„ В началото на мандата кметът на общината даде обещание, че до края на мандата пътят ще бъде в употреба. До този миг има единствено подготвен план и нищо повече. По информация на общината планът сега е в АПИ. На този стадий няма никакво решение”, добави той.

Хората упорстват или министър председателят да ги посети, или да предложения техни представители, с цел да изискат помощ персонално от него.

Кметът на Абланица и махала „ Магерово” Гълъбин Мечкарски уточни, че съгласно кмета на Велинград сумата, нужна за пътя, не е посилна за общината. Според Мечкарски са нужни към 15-20 млн. лв..

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР