Жителите на село в Англия разведряват по необичаен начин всекидневните

...
Жителите на село в Англия разведряват по необичаен начин всекидневните
Коментари Харесай

Жителите на британско село се движат под погледа на плашила на медици

Жителите на село в Англия разведряват по необикновен метод всекидневните си излизания в изискванията на изолираност и в същото време отдават респект към основни чиновници по време на пандемията, разхождайки се " под погледа " на плашила, облечени като лекари, медицински сестри и други, съобщи Ройтерс.

Около 30 сламени кукли с размерите на възрастен човек, " издокарани " с перуки, медицински маски и ръкавици, и стетоскопи, " надничат " от градините на жителите на Кейпъл, Съри, на над 40 километра южно от Лондон.

" Трябваше да ободрим селото и да накараме хората да се посмеят, до момента в който излизат на всекидневните си разходки ", споделя Сали Уайборн, инициаторката на концепцията с плашилата.

Много невъзпети герои във времето на пандемията са показани от плашила. Към сламените лекари и медицински сестри се причисляват служители на реда, пощальони, земеделци, чиновници на супермаркети, служащи в чистотата.

Идеята с гигантските кукли в действителност не е нова за жителите на Кейпъл. Те ги вършат всеки юни, с цел да промотират локален празник и отварянето на градините. Начинанието обаче секва преди девет години след гибелта на брачна половинка на Сали Уайборн.

След въвеждането на ограничаващите ограничения във Англия на 23 март, позволяващи някои изключения, като да вземем за пример едночасови излизания за тренировки навън, 78-годишната Уайборн взема решение да възроди концепцията.

Скоро плашилата " изникват " край основните и по-малките улици в селото. Сламените кукли ще вършат компания на жителите на Кейпъл и в необозримо бъдеще, защото към този момент остава неразбираемо по кое време ще бъдат облекчени ограничаващите ограничения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР