Жителите на племето Торанжа, живеещи на индонезийския остров Сулавеси, се

...
Жителите на племето Торанжа, живеещи на индонезийския остров Сулавеси, се
Коментари Харесай

Шокиращи СНИМКИ 18+: Вижте защо тези хора разкопават мъртъвци и даже най-спокойно си правят селфита с тях

Жителите на племето Торанжа, живеещи на индонезийския остров Сулавеси, се намират в доста тесни и необикновени връзки с мъртвите — те държат мумифицираните тела на умрелите си роднини в своите домове в течение на няколко седмици, а от време на време дори и години преди да ги погребат. Но дори и откакто ги погребат, написа " Дейли Мейл ", те не престояват дълго в пръстта, тъй като живите ги изкопават, с цел да им обновят прическата и облеклата. На индонезийския остров веднъж в годината се организира и фестивал, в който жителите изваждат мъртвите си родственици от гробовете, с цел да ги " пооправят " и също така се снимат с тях напълно умерено.



Един от участващите в странната традиция споделя пред изданието, че този обред не е обвързван с печал, а в противен случай — жителите са щастливи да се съединят със своите умряли обичани хора. Те имат вяра, че в отговор на положителното отношение към мъртвите, те ще получат добра годишна продукция.



Съгласно античните обичаи, хората от племето не са считани за мъртви, до момента в който не бъдат заровени. Дотогава тялото е във формалдехид и се съхранява в техния дом. За тях се грижат по този начин, като че ли умрелият е просто болен. Роднините беседват с натрупа, мият го и дори му носят храна и цигари.

Превод и редакция: БЛИЦ









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР