Жителите на община Генерал Тошево ще се произнесат на местен

...
Жителите на община Генерал Тошево ще се произнесат на местен
Коментари Харесай

На 17 декември жителите на община Генерал Тошево ще се произнесат на местен референдум за или против проучвания за добив на газ

Жителите на община Генерал Тошево ще се произнесат на локален референдум дали се съгласни в региона да има изследвания и рандеман на природен газ. Допитването е планувано за 17 декември. Това стана ясно през днешния ден, след поредност от митинги на хората от област Добрич и Варна против капиталовите планове, които плануват 41 сондажа в землищата на 18 обитаеми места в района. 
Кметът на общината Валентин Димитров заяви, че докладната за свикването на референдума ще бъде импортирана на 1 ноември, когато е съвещанието на Общинския съвет . Очаква се тя да бъде утвърдена с цялостно единогласие. 
Според данните на Областната изборна комисия жителите с право на глас в община Генерал Тошево са малко над 13 500. За да е годен референдумът, би трябвало да се получат гласовете на най-малко 5406 души. 
Междувременно подписката  на гражданската самодейност против добива на газ в района е събрала  повече от 10 000 подписа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР