Жителите на дупнишкото село Яхиново излизат на протест срещу предстоящото

...
Жителите на дупнишкото село Яхиново излизат на протест срещу предстоящото
Коментари Харесай

Жителите на село Яхиново излизат на протест

Жителите на дупнишкото село Яхиново излизат на митинг против идното създаване на завод за преправка и преработване на пластмаса в региона на обитаемото място. Хората се тормозят, че цехът ще замърси природата и въздухът. Той се планува да бъде единствено на няколко метра от къщите. Жителите на селото са събрали и подписка.

Според капиталовото желание се планува цехът да се разполага на четири декара повърхност и да преработва до 500 кг на час пластмасови боклуци. В писмо до кмета е обяснено, че няма да се употребяват рискови химични субстанции и се планува цехът да обезпечи работа на 10 индивида.

 Жители на село Яхиново излязоха на митинг против завод за преправка на пластмаса Жители на село Яхиново излязоха на митинг против завод за преправка на пластмаса
Жителите на дупнишкото село Яхиново излязоха на митинг против идното създаване на завод за преправка и преработване на пластмаса в региона на насе...

Хората са събрали подписка.
Софка Скоклева, боклук на с. Яхиново: Тази подписка е импортирана до всички институции в страната с вярата, че ще спрем този план, който се надяваме да не се случи. Над 1500 индивида са се подписали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР