Жителите на бразилския град Абететуба в щата Пара станаха свидетели

...
Жителите на бразилския град Абететуба в щата Пара станаха свидетели
Коментари Харесай

Огромни дупки поглъщат къщи в бразилски град

Жителите на бразилския град Абететуба в щата Пара станаха очевидци на страховито и шокиращо естествено феномени, при което великански дупки погълнаха десетки къщи в региона една след друга.

Инцидентът е станал предходната седмица и е документиран от камерите за наблюдаване в квартала, като на фрагментите ясно се вижда по какъв начин огромните къщи изчезват за секунди в кратери, появили от земята.

Свидетели описват, че малко преди големите дупки да се отворят, сред обособените жилищни постройки електрическите проводници са почнали да се късат, което е принудило живущите неотложно да се изтеглят.

Експерти по околната среда декларират, че повода за появяването на големите кратери е ерозия на почвата, получила се в резултат на неконтролируемото застрояване наоколо до реката, която минава през града.

 Къща във водата

Изсичането на растителността от региона наоколо до реката се отразява директно и върху почвата, защото водата към този момент не се всмуква от растенията там, което последователно води до ерозия на почвата.

За потърпевшите това е в действителност сериозен удар, защото те са изгубили съвсем цялото си имущество.

Миналата година жителите на съветския град Самара също живееха в боязън, откакто в града им започнаха да се появяват великански дупки, които гълтаха коли, рейсове и даже взеха една човешка жертва.

 Ерозия на почвата

Смяташе се, че големите земни кратери са се появили от поглъщане на земните пластове, което е резултат от топенето на замръзналата почва – това предизвиква размиване на земните пластове, което ги прави нестабилни.

Гигантските дупки в Самара се показваха на територията на разнообразни улици в града.

Отчаяните съветски жители даже сформираха петиция до президента Владимир Путин с молба да обърне внимание на бедстващия град.

Преди години интерес будеше и голямата дупка в Гватемала, за която съществуваха фантастичните хипотези, че се е образувала от супер оръжие.

В 60-метровия кратер са починали двама души, а един е безследно липсващ.

Според управляващите заслугата за голямата дупка имат с изключение на дъждовете и под земята теч от спукани отходни канали.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР