Жителите на Асеновград излизат на протест пред сградата на общината

...
Жителите на Асеновград излизат на протест пред сградата на общината
Коментари Харесай

Протест заради пречиствателна станция в Асеновград

Жителите на Асеновград излизат на митинг пред постройката на общината в града. Причината за недоволството е новата пречиствателна станция, която се оказа, че не работи. Модерното оборудване, което беше построено с пари от страната и коства към 30 милиона лв., беше намерено предизборно в края на октомври. Оказва се, че то работи единствено на хартия, оповестява Нова тв.

Около 50 души са се събрали пред общината, те носят и плакати. Ябълката на раздора се оказа пречиствателната станция, построена с пари от Европа. Тя коства 32 млн.лева, само че се оказва, че не работи.

" Тя трябваше да проработи през август. Имаше публично разкриване. Правят се някакви опити за работа. Има назначени служащи, на които се заплаща от общината. Защо има служащи, а пречиствателната станция не работи. Тези отговорности, допускам, ще ги връща общината, ние данъкоплатците ", споделя протестиращ.

Проблем има и с металосъбирането в града. Протестиращите питат " къде спи общината ". Те упорстват да се изясни, за какво 32 милиона ги няма. Няма и машини.

" Това ни е сериозен проблем. Това оборудване е признато предизборно, преди локалните избори и не работи. Подписано е с акт 15. Когато стъпих в служба изпратих комисия от експерти, които излязоха с протокол, че в действителност оборудването не работи. Веднага известих Министерство на околната среда и водите, тъй като това са пари по оперативна стратегия по околна среда ", изясни кметът на Асеновград Христо Грудев.

" Имаше действителна заплаха да загубим парите. Ние сме подписали, че оборудването работи, а то не работи. Подписите са на кмет, заместник-кмет, реализатори, проектанти - 40 индивида. Ще се търси отговорност от тях. Нашата бърза реакция беше да създадем по този начин, че да отстраним тези 120 пропуща, с цел да може оборудването да работи ", сподели още той.

Кметът на града Христо Грудев съобщи, че министър-председателят Бойко Борисов му е съдействал по случая. Той е окуражен, че оборудването ще проработи скоро.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР