Жители на Стражица блокираха пътя София - Варна, за да

...
Жители на Стражица блокираха пътя София - Варна, за да
Коментари Харесай

Жители на Стражица на протест в защита на районното си полицейско управление


Жители на Стражица блокираха пътя София - Варна, с цел да защитят районното си полицейско ръководство. Със заповед вътрешният министър го преобразува в сектор. Според заповедта на вътрешния министър от 27 май в общината с 22 селища ще има единствено сектор, за който ще дава отговор районната полиция в Горна Оряховица.

" Спрямо предходната година, до края на май има растеж на кражбите със 130%. На нашата територия има военно отделение, което е най-голямо на територията на България. В това военно отделение се съхраняват най-големия тротилов еквивалент на територията на България. Той е на 2,5 км от общинския център. Преди 2 седмици откраднаха картечници от " Ивайло ", съобщи Йордан Цонев, кмет на община Стражица.


Преобразуване на полицейското ръководство в сектор е планувано и за Полски Тръмбеш. Общинарите там към този момент желаеха анулация на заповедта.

" Не виждам по какъв начин тази промяна ще бъде потребна за цялата система, за сигурността в региона ", съобщи Георги Чакъров, кмет на община Полски Тръмбеш.

Протестиращите блокираха основния път София - Варна за малко, само че се заканиха да продължат.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР