Жители на село Чернево протестираха пред сградата на "Солвей Соди"

...
Жители на село Чернево протестираха пред сградата на "Солвей Соди"
Коментари Харесай

Чернево скочи срещу Солвей Соди в Девня

Жители на село Чернево стачкуваха пред постройката на "Солвей Соди " в Девня против решението за създаване на хранилище за боклуци в съседство до селото, заяви БНР. Пред постройката пристигнаха хора на възраст над 70 години с бастуни, със флагове и плакати „ Солвей, вън от България! Не желаеме хранилище! ". Хората желаеха шефът на завода да слезе при тях, само че това не се случи. Представители на инициативния комитет и кметът на Девня Свилен Шитов влязоха в "Солвей ", поканени от изпълнителния шеф, само че в последния миг той е отказал да ги одобри. Стигна се до ескалация на напрежението и счупени стъкла.

Ето какво написа по случай и водачът на "Възраждане " Костадин Костадинов във фейсбук (без редакторска намеса):

Само преди 3 часа 150 поданици на Чернево, Суворово, Девня и Варна щурмуваха централата на Солвей соди в Повеляново. От компанията, ръководена от един белгийски грък, се държаха извънредно безочливо и отхвърлиха да беседват с хората, които не желаят в землището на Чернево да се построява хранилище за боклуци.

В резултат, макар съпротивата на полицията, вратите на постройката бяха изкъртени и под звуците на "Боят настана " българите принудиха шефа Номикос да одобри представител на селото. Въпреки това той отхвърля да се съобрази с извършения референдум, който забрани построяването на такова промишлено бунище.

Какво следва? Ние от Възраждане ще организираме среща с управлението на Солвей в Белгия и ще желаеме да уволни наглия си представител в нашата страна, който явно бърка България с Конго. Второ, ще продължим протестните дейности, с които ще блокираме индустриалните дейности на Солвей - досега, в който от компанията одобряват волята на жителите.

България не се продава! И ние, дребното останали българи тук, ще я пазиме до момента в който можем. Но няма да допуснем да ни унижават нагли чужденци посред нашия дом!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР