Жители на Русе излязоха с противогази на площада в града

...
Жители на Русе излязоха с противогази на площада в града
Коментари Харесай

Русенци излязоха с противогази в центъра на града

Жители на Русе излязоха с противогази на площада в града с искане институциите да вземат незабавни ограничения против замърсяването на въздуха. Те упорстват за самостоятелен надзор и от страна на oбщината. Вече се събират и доброволци, които да вземат участие в организацията на референдум за чиста околна среда в Русе.

Протестът за чист въздух стартира с пердашене на камбана, с цел да се разсънят институциите, от които зависи контролът на въздуха, съобщи Българска национална телевизия.

Според преподавателя по физика Ростислав Кандиларов последният случай на обгазяване на града е от тази нощ, когато след 3 ч. са се усетили нови неприятни миризми.

Кметът Пламен Стоилов към този момент изиска от екоминистерството да изпрати спомагателна мобилна станция, която да мери индикаторите в атмосферата. Въпреки изключителните инспекции през миналата седмица от екоинспекцията към момента не са разкрили промишлени източници на замърсяване, само че са открити 20 нерегламентирани площадки за изгаряне на използвани гуми и пластмаси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР