Жители на пловдивското село Цалапица се събраха в събота на

...
Жители на пловдивското село Цалапица се събраха в събота на
Коментари Харесай

Жители на Цалапица протестират в София след убийството на 24-годишен мъж

Жители на пловдивското село Цалапица се събраха в събота на митинг пред постройката на Съдебната палата в София с гледище за бърз и обективен развой против забърканите в тази ситуация с убийството на 24-годишния Димитър Малинов .

Той изчезна на 20 юли, а седмица по-късно беше обявено, че е бил погубен и трупът му е открит заровен под строителни боклуци край селото.

Основен обвинен по случая е 30-годишният Рангел Бизюрев , който се допуска, че е съумял да избяга в Германия, където живее татко му. Срещу него беше издадена европейска заповед за арест, само че към момента няма информация да е открит.

По случая бяха арестувани 19-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови , упрекнати за укриването на натрупа на Малинов.

Протестът в събота се организира под надпис „ Справедливост за Митко “. „ Искаме обективни санкции за убийството на моя наследник “, сподели Атанаска Бакалова , майка на жертвата. Протестиращите упорстват за санкции „ пожизнен затвор “ за всички, свързани с убийството на младия мъж.

Това е следващата акция на жителите на Цалапица, откакто митинги към този момент се организираха в Пловдив и Стамболийски . Протестиращите упорстват и за оставки на служители на реда в районното ръководство в Стамболийски, защото считат, че точно те са виновни за забавянето на следствието, в резултат на което съгласно тях е съумял да избяга обвиненият.

По-рано във връзка със случая министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изиска оставките на шефа на регионалната полиция в Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на Районното ръководство в Стамболийски основен контрольор Ангел Керпиев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР