Жители на Белащица се събраха втора поредна сутрин, за да

...
Жители на Белащица се събраха втора поредна сутрин, за да
Коментари Харесай

Втори ден протест срещу кариерата в Белащица

Жители на Белащица се събраха втора поредна заран, с цел да изразят недоволството си против кариерата край селото и да спрат камионите, които транспортират инертни материали.

„ На ден минават стотици камиони през селото. Това е замърсяване и прахуляк, звук, щета за здравето на хората. Никой от селото не е склонен тези камиони да минават. Освен това не е ясно на какво съображение въобще те извозват този неподвижен материал “, разяснява един от протестиращите пред БТВ.

Камионите се ревизират от полицията. От компанията концесионер обявиха, че фактически извозват единствено инертни материали, защото ремонтите по пътищата в региона са почнали.

Припомняме, че концепцията за този митинг се роди още преди Великденските празници, когато концесионерът изпрати писмо до локалното кметство и инициативния комитет „ СТОП на кариерата в Белащица “, в което ги предизвестява, че от 27 април ще бъде възобновена активността по транспортиране на към този момент добит материал.

Още тогава от „ Европейски пътища “ обявиха, че няма законовообосновани спънки те да не правят това, както и че всяко опълчване ще бъде нарушение на конституционните им права. Собственикът на сдружението уточни още, че в случай че жителите на Белащица не са съгласни, разполагат с тридневен период, в който да ги уведомят за това. В противоположен случай компанията ще възвърне активността си.

Не излиза наяве имало ли е връзка сред ИК и „ Европейски пътища “, в която локалните да посочат несъгласието си, което по този начин или другояче е ясно декларирано от години.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР