Жилищните кредити ще поскъпват плавно. Това е нещо нормално. Депозитите

...
Жилищните кредити ще поскъпват плавно. Това е нещо нормално. Депозитите
Коментари Харесай

Хампарцумян обясни защо плащаме повече, отколкото в Люксембург или Франция

Жилищните заеми ще нарастват гладко. Това е нещо обикновено. Депозитите ще стартират да бъдат доходоносни. Може да чакаме едноцифрена инфлация, само че за по-дълго време. Това съобщи финансистът Левон Хампарцумян в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Той добави, че бързият заем е най-удобният, само че и най-скъпият тип заем. " Когато някой реши да живее на бързи заеми, стартира да става проблем ".

" Банките са финансовата инфраструктура на обществото. В момента имаме достъп до парите си 24/7. Това не става просто по този начин. Има доста системи, които би трябвало да работят непрекъснато. Тези неща желаят разноски. Това, което държи цените естествени, е да има конкуренция. Между банките има конкуренция, само че има разноски, които би трябвало да създадат и ги карат да подвигат цените ", разяснява още банкерът.

" Инфлацията значи, че има повече пари в сравнение с артикули и услуги ", изясни още той.

" Няма тъй като да се учудваме, че тук плащаме повече, в сравнение с в Люксембург или Франция, тъй като там пазарът и конкуренцията работят по-добре в сравнение с в България ", разяснява още Хампарцумян.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР