Жилищата не стават по-евтини. На един от най-големите пазари на

...
Жилищата не стават по-евтини. На един от най-големите пазари на
Коментари Харесай

Скъпи имоти: Компанията, която ще се бори с проблема, като намали разходите за строителство посредством ... роботи

Жилищата не стават по-евтини. На един от най-големите пазари на парцели в света Съединени американски щати размерът на жилищата за продажба доближи рекордно ниско равнище - и няма изгледи за възобновяване.

И в Съединени американски щати, и в Европа високите разноски за строителство стопират доста строителни бизнесмени от вдишване на нови поръчки. Някои стартъпи обаче желаят да се преборят с казуса с достъпността, като понижат разноските за строителството. Стартъпът BotBuilt е подобен образец. Компанията счита, че може да вкара технология за понижаване на разноските, както и за намаляване на негативните въздействия от жилищното строителство, пише TechCrunch.

BotBuilt е компания учредена през 2020 година и която има за цел да сътвори роботизирана система, която може да одобри проект на постройка, да преведе този проект в поредност от машинни команди и да изпрати тези команди до роботизираната система.
 Недостиг от 6,5 милиона жилища задушава пазара на парцели в Съединени американски щати
Недостиг от 6,5 милиона жилища задушава един от най-големите пазари на парцели в света

В резултат на повече от десетилетие на непълен градеж на домове

Един от създателите инженерът по роботика Барет Еймс споделя, че вдъхновениято за основаване на сходен стартъп е персонален опит. Докато е финален курс студент той и брачната половинка му купуват горен етаж на къща покрай кампуса на колежа и молят другари и фамилията, с цел да оказват помощ за ремонта на къщата. По време на ремоделирането Еймс споделя, че е научил доста за провокациите на строителството.

" Жилищната промишленост е изправена пред голям дефицит на жилища и строителите знаят, че би трябвало да продължат да строят допустимо най-вече, с цел да компенсират годините на застой в строителството на жилища ", споделя Еймс в изявление за TechCrunch. " Поради нарастването на лихвените проценти доста хора не желаят да напущат домовете си и да ги продадат, което в допълнение усилва търсенето на нови жилища. "

Системата на BotBuilt не издига жилища от нулата. За момента се концентрира върху характерна част от " потока " на жилищното строителство, а точно създаване на " рамка ".

Роботиката на BotBuilt сглобява панели за стени, подови покрития и покривни системи. Системата на компанията коства към 1 $ за час за работа и може да бъде препрограмирана за създаване на разнообразни рамкови структури за домове релативно бързо, споделя инженерът.
 Сривът в бранша на комерсиалните парцели в Швеция може да донесе банков провал
Европейската страна, в която сривът в бранша на комерсиалните парцели, може да донесе банков провал

След банковия провал през 90-те години в Швеция, страната се възвръща години наред

" Други опити за потребление на роботи за нововъведения в строителството значително разчитат на твърда автоматизация, което значи, че роботите са програмирани да извършват една и съща функционалност. Този метод работи добре за основаване на коли да вземем за пример, само че не е уместно за строителната промишленост, където има голямо многообразие от дизайни ", счита той.

Според Националната асоциация на строителите на жилища над 55% от строителите на еднофамилни домове жилища оповестяват за дефицит на квалифицирана работна ръка за строителство на жилища през 2021 година, в това число за активността, с която се занимава компанията.

BotBuilt дава услуги най-вече на строителите на жилища. Управлява заводи, оборудвани с роботи и създава артикули клиенти, занимаващи се с жилищно строителство.

С BotBuilt до момента са издигнати единствено девет жилища и приходите се движат към $75 000. Но Еймс твърди, че темпото ще се усили през 2024 г.; проектът е да стартира доставката на покриви, построени от компанията, като в същото време мащабира общите интервенции на BotBuilt, споделя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР