Жестока трагедия с млад мъж почерни Сатовчанско. 29-годишният Насуф Дагалов

...
Жестока трагедия с млад мъж почерни Сатовчанско. 29-годишният Насуф Дагалов
Коментари Харесай

Голяма трагедия разтърси Пиринско! 29-годишен отиде на гурбет в Испания, събра пари за апартамент, но сега ще се върне в ковчег

Жестока покруса с млад мъж почерни Сатовчанско. 29-годишният Насуф Дагалов от село Слащен издъхна в болница в испанския град Памплона след дълга борба с рака, написа Struma.bg.

Насуф е работил дълго време в Испания и съумял да събере пари за апартамент. След голям брой недоволства при лекарски обзор било открито, че има израстък в мозъка. Незабавно почнал лекуване и след известно време медиците му споделили, че се е излекувал.

Преди месеци той се прибрал в България и дружно със брачната половинка си купил жилище в Благоевград. През месец май тази година обаче болките още веднъж се върнали и младежът отишъл още веднъж в Памплона, с цел да продължи лекуването си.

Жители на селото описаха, че в последните няколко месеца от живота си той нямал опция да работи, а наблягал на лекуването си. Преди седмица обаче положението му се влошило и се наложило незабавно да бъде настанен в болница. Лекарите създали всичко по силите си, с цел да го върнат към живота, само че не съумели. В четвъртък той изпаднал в кома и след два дни умрял на болничното легло.

Младият мъж е фамилен от близо 10 години. Има две деца – момче на 7-годишна възраст и момиче на 2 години. Преди няколко години решил да напусне родното си село и да поеме по пътя на гастарбайтерите с една цел – да обезпечи по-добро бъдеще на фамилията си.

Село Слащен е потънало в печал от нещастието. Все още хората не могат да повярват, че следващият млад живот е загаснал вечно. Очаква се в идващите дни в селото да бъде докарано и тялото на младия гастарбайтер, с цел да бъде заровено.

Това е втора гурбетчийска покруса в община Сатовча за последната година. Преди няколко месеца в Германия издъхна 45-годишният Светослав Фунев от Жижево. Смъртта му пристигнала единствено няколко седмици откакто почнал работа там.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР