Жертвите от мощното земетресение от 7,8 по Рихтер, разлюляло в

...
Жертвите от мощното земетресение от 7,8 по Рихтер, разлюляло в
Коментари Харесай

Хроника на тъгата: Надеждите за чудо се топят

Жертвите от мощното земетресение от 7,8 по Рихтер, разлюляло в понеделник сутринта Турция и Сирия към този момент наброяват над 19 000 души показват данни, предоставени от управляващите на двете страни. По последни данни, смъртните случаи в Турция са повече от 16 546, а в Сирия са умряли 3317 души, предава ABC. 

Броят на ранените в южната ни съседка е към 65 000, като там към 380 000 души са останали без дом. Срутените или развалени здания са към 6500. Общо 30 хиляди души са били евакуирани от нощес до тази заран от засегнатите от труса региони в Турция. По данни на външното министерство на страната някои са напуснали разрушените градове със лични средства. 15 729 души са подслонени в обществени места за настаняване и в студентски общежития. Много хотели са отворили вратите си за потърпевши от трусовете, като все още в Анталия са пристигнали над 11 хиляди потърпевши от земетресенията. 

Икономическите загуби, свързани със земетресението, което удари Турция и Сирия, може да надвишават 2 милиарда $ и да доближат 4 милиарда $ или повече, заяви организацията за финансов рейтинг Fitch. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР