Жертвите на трудова експлоатация от България растат. Към 2018 г.

...
Жертвите на трудова експлоатация от България растат. Към 2018 г.
Коментари Харесай

Жертвите на трудова експлоатация у нас растат

Жертвите на трудова употреба от България порастват. Към 2018 година от общо 443 пострадали от трафик на хора, 59 са жертвите за трудова употреба. Това заяви секретарят на Националната комисия за битка с трафика на хора Камелия Димитрова.
От 59-те жертви на трафик за трудова употреба, 47 са мъже и 12 – дами. През 2017 година са регистрирани 17 случая, а през 2018 година над тридесет, сподели Димитрова. Това е правосъдната статистика – разпознатите жертви в досъдебни производства. Тенденцията – както на национално, по този начин и на европейско равнище, сочи растеж, разяснява специалистът.

Камелия Димитрова заключи, че има устойчива наклонност както в България, по този начин и в цяла Европа за нараснал брой на разпознати жертви на трафик за трудова употреба. Трафикът за трудова употреба визира най-много мъжете – 80% от жертвите. В характерни браншове като обслужване в семейството, жертвите са и дами, цитира Българска телеграфна агенция.

Кампанията тази година е с фокус безвреден интернет, безвредно прилагане на обществените мрежи и уеб страниците за запознанства. Насочена е към уязвимите групи – безработни, хора с ниски приходи от районите с висока безработица и ниско възнаграждение.

В рамките на контролната активност на ГИТ през 2018 година са осъществени 1415 инспекции, свързани с трудовата подвижност и трудовата подвижност и трудовата миграция.

За премахване на установените 5561 броя нарушавания Инспекцията е подхванала по отношение на работодателите и медиаторите над 4700 насилствени административни ограничения, главно наложителни за осъществяване наставления.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР