Жертвите на опустошителните наводнения в Германия достигнаха 156, съобщи тази

...
Жертвите на опустошителните наводнения в Германия достигнаха 156, съобщи тази
Коментари Харесай

Бедствено положение в Бавария, а жертвите на потопа се множат - вече са 156

Жертвите на опустошителните наводнения в Германия доближиха 156, заяви тази заран полицията. С тях общият брой на починалите вследствие на стихията в Западна Европа към този момент е 183 съобщи Франс прес.
Още по тематиката
Само в немската провинция Райнланд-Пфалц има 110 починали, по данни на полицията.

Потвърдените жертви в провинция Северен Рейн-Вестфалия са 45.

В региона Арвайлер има 670 ранени.

В доста от близките региони електричеството и телефонните линии още не работят.

В Горна Бавария, в региона Берхтесгаденер ланд нощес беше оповестено бедствено състояние поради наводненията и двамата души, починали там.

Федералният канцлер Ангела Меркел възнамерява да посети селището Шулд в община Айфел, което е изключително тежко потърпевшо от бурята, с цел да си сътвори визия за общата обстановка.

 Снимка: AP/БТА

След това е планувано изказване за пресата в Аденау, дружно с министър-председателката на провинцията Малу Драйер и други районни министри.

Федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер възнамерява да посети Северен Рейн-Вестфалия и Райналнд-Пфалц на следващия ден.

Поройни дъждове от по 100 литра на квадратен метър провокираха през днешния ден наводнения и в източната немска провинция Саксония, съобщи ДПА.

Високите води засегнаха известен хълмист туристически регион, прочут като Саксонска Швейцария, по поречието на река Елба край Дрезден.

Тази вечер локалните управляващи в Саксонска Швейцария-Остерцгебирге оповестиха, че до някои селища към този момент няма достъп: Нойщад, Зебниц, Бад Шандау, Райнхардсдорф-Шьона и Гориш.

 Снимка: AP/БТА

Властите приканиха хората да заобикалят избени пространства, подземни гаражи и подлези. Наводнени са пътища и пешеходни зони. Затворена е железопътната линия, свързваща Бад Шандау с чешкия град Дечин, разгласи довечера компанията " Дойче бан ". Промяната визира придвижването на влаковете по маршрута Хамбург-Берлин-Дрезден-Прага.

Очаква се влакове по тази линия да не се движат най-малко до следобедните часове на днешния ден. Заради наводнените пътища влаковете не могат да бъдат сменени с рейсове, с цел да обслужват засегнатите региони.

Аварийните служби предизвестиха, че се чакат огромни наводнения, той като равнището на реките е мощно нараснало.

Съпроводени с стихии поройни дъждове доведоха през вчерашния ден до наводнения в селища в доста региони на Австрия, заяви Службата за предизвестие за стихийни бедствия, предадоха ДПА и ТАСС.

Дъждът провокира преливане на река, преминаваща през селището Халайн в провинция Залцбург.

Съобщения за наводнения постъпват и от няколко региона в Източна Австрия.

Около Кицбюел в западната провинция Тирол пожарникарите са изпомпвали вода от доста изби.

До момента не се оповестява за жертви и опустошения.

Дъждът и бурите в Австрия продължиха през целия вчерашен ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР