Жертвата и извършителят на убийството вчера призори в Гоце Делчев

...
Жертвата и извършителят на убийството вчера призори в Гоце Делчев
Коментари Харесай

И жертвата , и извършителят на убийството в Гоце Делчев са криминално проявени

Жертвата и причинителят на убийството през вчерашния ден на разсъмване в Гоце Делчев са престъпно проявени, имат влезнали в действие присъди и са лежали са в пандиза. Това стана ясно от брифинга, даден в Окръжна прокуратура-Благоевград от прокурор Ирина Аспарухова и старши комисар Георги Кандев-директор ОД Министерство на вътрешните работи.

Късно през вчерашния ден като обвинени за убийството на 39-годишния мъж в Гоце Делчев са привлечени две лица – жена на 21 година от Гоце Делчев и мъж на 37 година от Божурище. Срещу тях е повдигнато обвиняване за ликвидиране, като обвиняването против мъжа е за ликвидиране в изискванията на рисков рецидив. И двете лица са арестувани за 72 часа, като през днешния ден е импортирано искане за непрекъснат арест, разгласи прокурор Ирина Аспарухова.

„ В хода на следствието е открито, че последната връзка на жертвата е била с обвинената, с която са се разбрали да се видят на инкриминираното място. Тя е пристигнала с обвинения. По отношение на жертвата е нанесен удар с нож в региона на шията, по данни на правосъдния доктор прерязана е сънната артерия на жертвата. Незабавно двамата са се отдалечили бегом. Прибрали са се в жилището на обвинената в Гоце Делчев, са укрили ножа, а след неотложно са взели първия рейс и са се укрили в София, където са арестувани “, разгласи прокурор Аспарухова.

По отношение на жертвата старши комисар Кандев изясни, че мъжът е престъпно проявен по линия на обири, опиати, привличан е като обвинен за шофиране след приложимост на опиати, кражба на ток. Има три престъпни регистрации, има влезнали в действие 15 присъди, 14 са от Районен съд - Гоце Делчев. Има 11 броя ефикасни присъди за владеене на опиати, незаконно лишаване на МПС, лицето е лежало в Бобов дол през 2019.

Извършителят също е с богато престъпно минало – същият е престъпно проявен по линия на обири, опиати и грабежи, както и за причинител на междинна телесна щета, лежал е в пандиза в Бургас, оповестиха още на взаимен брифинг от полицията и прокуратурата. От него стана ясно още, че признания няма, разказан е единствено механизмът на закононарушението.

Мярката за неотклонение на двамата арестувани за убийството ще се гледа от 16.30 ч. през днешния ден в Окръжен съд-Благоевград.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР