Женският национален отбор по волейбол ще изиграе втория си мач

...
Женският национален отбор по волейбол ще изиграе втория си мач
Коментари Харесай

Волейболистките излизат срещу Турция във втория си мач на европейското първенство

Женският народен тим по волейбол ще изиграе втория си мач на европейското състезание против Турция. Момичетата на Иван Сеферинов реализираха сложна победа с 3:2 над Украйна на старта, а в този момент гледат към приближаване до присъединяване в идната фаза.

Успех над туркините ще прати България най-малко на плейоф, което ще бъде крачка напред от предходното присъединяване, когато отборът отпадна още в групите.

" Трудната победа над Украйна не трябва да изненадва никого, тъй като този тим е изненадата на европейското състезание. Имат мощен тим и играят добре, ние би трябвало да почистим нашите неточности и да се съсредоточим върху идната среща ", сподели след първия дуел Иван Сеферинов.

Опитният треньор е удовлетворен от представянето на основните си състезателки, като всички от титулярния състав приключиха с двуцифрен актив. Елица Василева вкара 21 точки, а Страшимира Симеонова, Добриана Рабаджиева Христина Русева и Емилия Николова прибавиха надлежно по 17, 16, 15 и 12 точки. Именно всички нападателки ще са мощното оръжие на българския състав против Турция.

Българският тим има защо да си връща на туркините, откакто загуби в София при започване на юни. Драматичното проваляне с 2:3 в зала " Христо Ботев " лиши отбора от непосредствено класиране за международното състезание и прати България в спомагателните квалификации.

 Волейболистките излизат против Турция във втория си мач на европейското състезание
© cev.lu

" Някои от състезателките ми бяха много нервни и разбирам възприятията им, тъй като играхме първия си мач. Победихме, само че имаме какво да подобряваме в представянето си ", разяснява преди днешния дуел Сеферинов.

Турция е с една загуба на европейското дотук, откакто в първия си мач отстъпи с 1:3 на Русия след 23:25, 25:20, 23:25, 20:25.

Двубоят сред България и Турция е през днешния ден от 14.30 ч. и ще се излъчва директно по Българска национална телевизия HD.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР