Женският национален отбор на Китай започна с много драматична победа

...
Женският национален отбор на Китай започна с много драматична победа
Коментари Харесай

Китай излъга Бразилия след драма на старта на Лигата на нациите

Женският народен тим на Китай стартира с доста трагична победа присъединяване си в тазгодишната Волейболна Лига на нациите. Воденият от Бин Кай отбор безусловно излъга международния вицешампион и миналогодишен финалист в конкуренцията Бразилия с 3:2 (25:23, 22:25, 25:20, 20:25, 15:12) в първата си среща от Група 2 от първата спортна седмица на Лигата, играна през днешния ден в зала " Нипон Гайши " в Нагоя (Япония).

Вторият мач на Китай е против Германия, която през вчерашния ден започва с победа над Нидерландия с 3:1 гейма. Двубоят е в петък (2 юни) от 07,10 часа сутринта. " Селесао " пък ще играе против " лалетата " на следващия ден (1 юни) от 12,00 часа.

Над всички за Китай бе Йинйин Ли със страхотните 26 точки (1 ас, 61% успеваемост в офанзива и 31% съвършено посрещане) за успеха. Ксяню Гон добави още 18 точки (2 блока, 1 ас и 42% успеваемост в атака) за триумфа.

За отбора на Бразилия Киси Нашименто осъществя 21 точки (4 блока, 1 ас и 47% успеваемост в атака). Юлия Бергман се регистрира със 17, а Алекрим Дуарте и Ана Кристина Менезеш с по 16 точки, само че и това не беше задоволително за победа.

Снимки: en.volleyballworld.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР