Женският национален отбор на Белгия записа първа победа на континенталната

...
Женският национален отбор на Белгия записа първа победа на континенталната
Коментари Харесай

Белгия с първа победа на олимпийската квалификация, остана в борбата за полуфиналите

Женският народен тим на Белгия записа първа победа на континенталната олимпийска подготовка в Апелдоорн (Нидерландия) и резервира шансове за класиране на полуфиналите. Белгийките се постановиха над Хърватия с 3:1 (20:25, 28:26, 25:16, 25:22) във втория си мач от Група В на шампионата, игран през вчерашния ден следобяд пред едвам по-малко от 800 фенове в зала " Омниспорт ".

По този метод Белгия има 1 победа, 1 загуба и 3 точки, с колкото е и европейския вицешампион Турция. Днес (10 януари) от 17,30 часа българско време двата отбора излизат един против различен в пряк конфликт за класиране на полуфиналите и продължение на битката за продобиване на олимпийската квота. Успехът на белгийките пък " подпечата " класирането на Германия за полуфиналите, по този начин през днешния ден от 14,30 часа Бундестима ще играе без напрежение против хърватките, които са с две загуби досега и сигурно отпадат от шампионата.

Над всички за Белгия беше Брит Ерботс със страхотните 27 точки (6 аса!, 1 блока, 42% успеваемост в офанзива и 67% положително посрещане) за успеха.

За хърватките Саманта Фабрис завърши с 20 точки (1 ас и 51% успеваемост в атака), а Мартина Самадан се регистрира с 16 точки (1 блок, 2 аса и 76% успеваемост в атака), само че и това не бе задоволително за триумф.

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР