Жените на Пучини открива тазгодишното издание на Опера в Летния

...
Жените на Пучини открива тазгодишното издание на Опера в Летния
Коментари Харесай

Опера в Летния театър стартира на закрито с Жените на Пучини

" Жените на Пучини " открива тазгодишното издание на " Опера в Летния спектакъл " във Варна. Поради неподходящата метеорологична прогноза спектакълът се измества на Основна сцена в Държавната опера, оповестяват от ТМПЦ - Варна за Moreto.net

Началото е от 21.00 ч. на 11 юни (събота).

Диригент Якопо Сипари ди Пескасероли - основен диригент на Puccini Philharmonic Orchestra, непрекъснат посетител диригент на Държавна опера Варна, режисьор Сребрина Соколова, с присъединяване на Доната Д`Анунцио Ломбарди - премия Пучини 2019, Илина Михайлова, Ирина Жекова, Рейналдо Дроз, Валерий Георгиев, Пламен Димитров

ПУЧИНИ И ПОСЛАНИЕТО НА НЕГОВИТЕ ГЕРОИНИ

Концертът през погледа на артистите

МАЕСТРО ЯКОПО СИПАРИ ДИ ПЕСКАСЕРОЛИ - Италия, основен диригент на Puccini Philharmonic Orchestra, непрекъснат посетител диригент на Държавна опера Варна

Пучини и неговите героини постоянно ще ни вълнуват. Мими, Мюзета, Турандот, Тоска, Мадам Бътерфлай - те са толкоз разнообразни, само че всички носят в сърцето си най-красивото човешко възприятие – любовта. Те обичат и страдат, борят се за любовта, жертват се за нея, тъй като любовта е смисълът на живота. Това е посланието на Пучини, което неговите вдъхновения придвижват до нас.

ДОНАТА Д`АНУНЦИО ЛОМБАРДИ - Италия, сопран, премия " Пучини " 2019

Сърцето ми е разграничено на доста елементи за всяка една от героините на Пучини. Пяла съм ги, познавам ги, обичам ги. Изумителни създания, изваяни по ослепителен метод във вокално и артистично отношение, те въплъщават безкрайната галактика на женската природа. Пучини е непостижим занаятчия на женските облици.

ИРИНА ЖЕКОВА - сопран, солистка на Държавна опера Варна

Женските облици са доста значими за Пучини. Той е обрисувал своите героини с доста обич. Макар и външно нежни, те имат огромна вътрешна мощ и са мотори на цялото деяние. С любовта, която подаряват, те осветяват и другите персонажи. Аз ще пея огнената Мюзета – носителка на сила и нови хрумвания, една еманципирана жена при започване на XX век.

ИЛИНА МИХАЙЛОВА - сопран, солистка на Държавна опера Варна

В сърцето ми има голяма обич за Пучини, тъй като първата опера в моя театрален живот бе „ Бохеми “ от Пучини. Незабравима остава тази първа моя оперна изява, освен това не на коя да е сцена, а на Пучиниевия фестивал в Торе дел Лаго, тъкмо до къщата, където е творил Пучини. Тогава пях Мюзета, а в този момент ще бъда Мими. Обичам Пучини - композиторът, който най-страстно написа за любовта във всеки неин колорит. Влюбена съм в цялото му творчество и съм доста щастлива, че концерта „ Жените на Пучини “ ще дирижира Якопо Сипари ди Пескасероли, този толкоз прочувствен маестро, който единствено с жест и изражение на лицето ни предава цялата страст, която и Пучини е чувствал.

РЕЙНАЛДО ДРОЗ - тенор, Испания, ученик на маестра Райна Кабаиванска

В света на Пучини дамите стоят в центъра. Те носят целия прочувствен заряд на творчеството му, а ние мъжете сме там, с цел да ги обичаме и посредством нашата обич те още повече да заблестят на оперния хоризонт.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР