Жени, претърпели домашно насилие могат да получат дом и защита

...
Жени, претърпели домашно насилие могат да получат дом и защита
Коментари Харесай

Подкрепа за жени, претърпели домашно насилие и за самотни бъдещи майки

Жени, претърпели домашно принуждение могат да получат дом и отбрана в звено „ Майка и бебе “ в Пловдив. В предпазеното жилище, което е част от Комплекса за обществени услуги се настаняват и бременни дами, които имат потребност от поддръжка. С всички майки работят обществени чиновници, с цел да не се позволява изоставянето на деца.

В звено „ Майка и бебе “ в дома в Пловдив сега са настанени три дами и децата им, както и бременно момиче.

Обитателите остават там от шест месеца до една година, а през това време с тях работят психолози и обществени служащи.

" За последните пет години Звено „ Майка и бебе “ е дало
сигурност, грижа, заслон на над 73 деца и техните майки, като 62 от децата са останали при своите родители. Продължили са сполучливо живота си в биологичното семейство, останалите към 10 деца са постъпили в резидентна услуга или в приемна грижа ", споделя Неда Петрова, шеф на Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии в Пловдив.

От две седмици измежду жителите е и 20-годишната Наталия. След към месец тя ще стане майка на момченце. В стаята, където е настанена към този момент е обезпечено нужното за първото й дете.

Наталия ще остане в предпазения дом най-малко година след раждането на сина си, а обществените служащи ще продължат да й оказват поддръжка в грижите за детето.

кореспондент: Галена Паскова

Подробности вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР